Dragilor, micul dejun poate sa fie important pentru unii si complet neimportant pentru altii. Nu toti suntem adeptii micului dejun. Eu, spre exemplu, imi iau micul dejun pe la 12:30 si nu glumesc deloc. Apoi iau pranzul pe la 14:00 si pe la 18:00 iau cina. Ce sa ii faci? Nu prea ai ce sa ii faci atunci cand esti setat sa nu mananci nimic la micul dejun, cel putin nu la ora la care se ia micul dejun in mod normal.
Eu sunt asa de cand ma stiu si nu prea cred ca am sanse sa ma schimb. Mananc intre 12:30 si 18:00 fara nicio problema. As manca si pe la 21, 22 dar fiindca tin la organismul meu, nu il fortez si ma opresc la ora 19:00. Daca mai vreau ceva dupa ora 19:00, beau o cana de supa strecurata sau beau un pahar de vin rosu si ma culc :)))
Iata ce mic dejun as putea eu sa mananc, chit ca il iau la ora 12:30:
Iaurt grecesc, afine, tarate de psyllium si seminte de in macinate 🙂 Avem un mic dejun sanatos, bogat in fibre si in antioxidanti.
Iaurt grecesc cu fulgi de ovaz si afine 🙂 Este cam acelasi lucru doar ca schimb taratele cu fulgi.
Salata de rucola cu rosii si anghinare murata in ulei de masline. Anghinarea o cumpar de la magazinele italienesti. Un borcan de 900 de grame imi ajunge cam o luna. Este perfect pentru salate 🙂
Salata de rucola cu rosii si feta 🙂 Dragilor, un mic dejun asa sanatos si delicios, mai rar intalniti. Eu ma impac bine cu feta dar si cu telemeaua romaneasca. Deci pot avea in salata de rucola cam orice branza, inclusiv parmezan sau cas de oaie 🙂
Crema de feta cu masline si patrunjel + ulei de masline + paine prajita. Feta se pune la blender cu 2-3 linguri de iaurt grecesc si un praf de piper. Rezulta o crema de feta in care adaugam masline, patrunjel verde, putin ulei de masline. Se serveste cu paine si poate fi cel mai fain mic dejun servit, inspirat din Grecia, din cele mai luxoase restaurante 🙂
Paine, crema de branza, ansoa, capere + salata de valeriana stropita cu ulei de masline si suc de lamaie. Va spun sincer ca este o combinatie delicioasa desi pare putin dubioasa. Am intalnit combinatia in mai multe carti de retete culinare mediteraneene asa ca am incercat-o si merita. Nu prea este un mic dejun tipic romanesc dar eu sunt pe jumatate grecoaica asa ca nici nu ma astept sa imi placa doar mancarurile romanesti 🙂
Rosii, mozzarella, capere, ulei de masline, busuioc verde – cam asa arata micul dejun in Italia. Mananci pana te opreste cineva, la propriu 🙂 Eu am alaturi si 2 felii de paine integrala sau cu maia si nu regret nicio imbucatura.
O cana de afine 🙂 Micul dejun poate fi servit si fara nicio pregatire termice. Daca va doriti o viata lunga si sanatoasa, puteti sa serviti fructe la micul dejun si daca nu aveti nimic altceva prin casa, puteti servi un mar, o para, o banana, o mana de afine, 20 de boabe de struguri sau putin ananas proaspat sau din conserva, sau cateva fructe de padure decongelate.
Evident, aceste idei de mic dejun mi se potrivesc mie foarte bine. Va invit sa discutati ideile de mic dejun perfecte pentru dvs. cu medicul specialist daca suferiti de o boala sau o afectiune care necesita regim. Dieta mea poate fi perfecta pentru mine dar sa necesite ajustari pentru dvs. Asadar, va invit sa treceti toata informatia prezentata de mine pe blogul meu prin filtrul critic al medicului dvs. Vedeti ce vi se potriveste si ce nu, stabiliti ce ingrediente pot intra in meniul dvs. si care mai pot astepta sau pot fi inlocuite cu variante mai potrivite pentru dvs.
Va salut cu mare drag si va doresc sanatate maxima!