Nutritie explicata: Ce inseamna sa ajungi la obezitate morbida si ce sanse ai sa iti revii?

Obezitatea morbida inseamna sa ai un numar de kilograme mult in exces raportat la inaltimea ta, in linii mari. Mai departe, notiunea de obezitate morbida inseamna o gramada de lucruri foarte importante.

Inseamna ca poti oricand sa patesti ceva din cauza faptului ca organismul nu mai face fata greutatii acumulate. Organele interne sunt tensionate, lucreaza la turatie maxima atat timp cat pot lucra si dintr-o data se poate sa nu mai faca fata si chiar sa cedeze.

Asta inseamna obezitate morbida si implica faptul ca se pune prea multa presiune pe organele interne si ca excesul de greutate poate oricand sa provoace daune ireparabile organismului.

Se poate repara obezitatea morbida? Da, evident! Obezitatea se trateaza indiferent in care stadiu ne-am afla! Deci, da. Nu disperati daca va aflati in orice stadiu de obezitate v-ati regasi.

Iata stadiile in care ne putem regasi, in functie de greutate, inaltime si varsta:

Subponderalitate – Normoponderalitate – Supraponderalitate – Obezitate gradul 1 – Obezitate gradul 2 – Obezitate morbida

Ce este important de retinut este faptul ca in cazul persoanelor care sufera de obezitate morbida este nevoie de ajutor specializat, de medici specialisti in acest domeniu, cu experienta serioasa.

Deci incepatorii si tehnicienii nutritionisti nu au cum sa ajute cazurile de obezitate avansata. Pot gresi, pot lua decizii eronate si orice pas gresit costa enorm. Acolo unde discutam despre obezitate morbida nu mai avem timp de pierdut. Este nevoie de actiune calculata, de pasi bine masurati, de un specialist care sa stie cum sa actioneze corect si eficient.

Alimentatia adecvata + un plan de miscare = iata ecuatia care poate aduce rezultate incredibile. Conditia este sa existe vointa 🙂 Fiindca acolo unde exista vointa exista putere de lucru cu un nutritionist priceput iar rezultatele nu vor intarzia 🙂

Asa ca va doresc multa vointa, sa va doriti sa dati inapoi greutatea excesiva de care nu aveti nicio nevoie si sa incepeti sa faceti loc pentru noi haine cu masuri mult mai mici in dulapurile voastre 🙂

Succes in tot ce faceti si multa sanatate!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...