Pasta dulce de tahini cu peltea pentru un mic dejun excelent

Tahini sau tahin este pasta de susan. Sunt practic seminte de susan pe care le macini fin de tot si astfel rezulta tahini. De multe ori in pasta de susan se mai adauga si ulei de susan ca sa se creeze un tahini mai uleios, mai usor de manevrat la retetele culinare.

Poate stiti deja ca tahini se adauga in diverse sosuri, in salate, in humus, in garnituri. Dar tahini se mai adauga si in cea mai gustoasa pasta pentru micul dejun.

Ingrediente necesare pentru pasta dulce de tahini:

  • 10 linguri de tahini
  • 5 linguri de peltea de struguri
  • un borcan cu capac bun

Amestecam ingredientele si rezulta pasta dulce de tahini. Asa se prepara pasta dulce de tahini in mod traditional, cu peltea de struguri. 

La fel de bine, daca nu aveti peltea de struguri, se foloseste si peltea de Karob 🙂 Sau peltea de trandafiri, dulceata de trandafiri, dulceata de orice fel. Ideea ca este necesara peltea este ca tahini si pelteaua formeaza o pasta super cremoasa, fina 100%. Si se intinde frumos pe paine si are o consistenta divina.

Dar daca nu aveti peltea, se foloseste cu brio orice dulceata, orice gem, chiar si miere 🙂

Tahini + miere = cel mai bun si mai sanatos lucru pe pus pe paine <3

Pasta dulce de tahini se mananca la micul dejun de obicei, pe paine, pe lipie, pe lavas (o lipie turceasca, asemanatoare cu lipia libaneza).

De unde cumparam tahini si peltea de struguri? De la magazinele turcesti in general. Eu am unul langa casa si de acolo imi fac mereu aprovizionarea.

Cu ce merge bine pasta dulce de tahini? Cu o cafea neagra si amara 🙂 Este complimentul perfect pentru un mic dejun dulce si gras. Caci sa nu uitam ca pasta de tahini este susan 100%, deci cu un continut mare de lipide.

Acesta este motivul pentru care o lingura de pasta dulce de tahini este suficienta pentru 2 felii de paine integrala pe care le putem consuma la micul dejun. Si ca sa mentinem un echilibru bun, adaugam si o cafea neagra alaturi 🙂

Sa fim sanatosi si sa avem un weekend minunat!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...