Tocanita de ciuperci Shiitake este pur si simplu uimitoare. Ciupercile Shiitake au proprietati medicinale dovedite, motiv pentru care exista numeroase suplimente naturiste care se bazeaza pe ciuperci Shiitake. In Asia, ciupercile acestea sunt consumate de multi ani si sunt ridicate la rang de medicament al sanatatii si longevitatii, fara nicio indoiala.
Astazi va ofer una dintre cele mai bune retete cu ciuperci Shiitake si vom folosi ciuperci deshidratate. Sunt cele mai bune, mult mai bune si mai gustoase decat ciupercile Shiitake proapete. Va spun si de ce! Ciupercile Shiitake deshidratate sunt puse la uscat imediat dupa recoltare.
Dar ciupercile Shiitake proaspete pe care le gasim in Romania sunt de multe ori transportate si depozitate timp indelungat asa ca nu mai sunt chiar asa de proaspete. Eu am gasit ciuperci Shiitake proaspete dar mucegaite, in magazine din Romania. Deci ma lipsesc… Mai bine ciuperci deshidratate si va asigur ca niciodata nu am fost dezamagita de ele. Gustul este minunat, aroma este incredibila, consistenta este absolut geniala.
De unde se cumpara ciuperci Shiitake? Eu le iau de la un magazin asiatic de pe Soseaua Colentinei, Oriental Market. Este magazinul asiatic de unde imi fac cumparaturile de 6 ani, cu mentiunea ca anul trecut si-au schimbat adresa. Inainte de aceasta adresa aveau magazinul undeva mai aproape de Dragonul Rosu.
Haideti sa vedem si care sunt ingredientele necesare pentru o mancare delicioasa cu ciuperci Shiitake, o tocanita de ciuperci Shiitake:
- 200 de grame de ciuperci Shiitake deshidratate
- 4 linguri sos dulce-acrisor
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 4 linguri sos de soia
- 50 grame de ghimbir proaspat
- 4 catei de usturoi
- 5 Chinese Spices (optional)
Iata si modul simplu de pregatire a unei delicioase retete cu ciuperci Shiitake:
- Ciupercile Shiitake deshidratate se lasa la inmuiat in apa rece timp de 2 ore, timp in care le clatim de mai multe ori in apa limpede.
- Ciupercile Shiitake se toaca pe jumatati sau in sferturi si se pun la sotat intr-o tigaie incapatoare cu ulei, o cana de apa, usturoi tocat marunt, ghimbir tocat marunt.
- Ciupercile Shiitake se lasa la fiert minim 45 de minute, la foc puternic.
- Cand ciupercile sunt gata, adaugam sos dulce-acrisor, sos de soia si mai lasam totul pe foc maxim 2 minute.
- Stingem focul si servim.
Este o mancare delicioasa cu ciuperci Shiitake, o reteta simpla si rapida, un preparat culinar asiatic pe care il puteti da gata in cativa pasi simpli. Nu este o mare inginerie sa pregatiti o tocanita delicioasa de ciuperci Shiitake. Trebuie doar putina rabdare si putin curaj sa jonglati cu un ingredient asa de diferit de orice am mancat pana acum.
Ciupercile Shiitake sunt cele mai aromate ciuperci pe care le-am mancat vreodata, de o mie de ori decat hribii romanesti 🙂 Sunt ciuperci pe care chiar trebuie sa le incercati si sper sa va placa reteta mea. Este o reteta asiatica simpla de tot!
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare asiatice sanatoase si delicioase!
Cititi si alte articole inspirate din dieta mediteraneana.