Yiddish Cuisine de Florence Kahn este una dintre cele mai frumoase carti de retete culinare din lume. O iubesc enorm si este si prima carte de retete evreiesti pe care mi-am cumparat-o in casa 🙂
Sandvis cu pastrama de vita, somon afumat pe bagel, Hamantaschen, salata Shuba, borscht kapusta, Supa Gherkin, Pierojkies, Strudel, blinis, cheesecake, placinta de mere, tarte si nu numai 🙂 Sunt doar cateva dintre retetele evreiesti pe care le veti regasi in cartea minunatei Florence Kahn.
Cat despre retete si modul magic in care sunt scrise, va pot spune ca fiecare este gandita perfect iar ingredientele sunt la indemana oricui. Deci nu foloseste caviar sau icre de Manciuria. Este o carte de retete evreiesti din traditia yiddish, cu alimente integrale, cu ingrediente cat se poate de naturale.
Anul acesta am fost in Paris si pe lista mea de obiective de vizitat era si cartierul Le Marais, un cartier vechi din Paris, absolut fermecator, un cartier evreiesc superb. Am fost la Florence Kahn si am mancat preparatele ei culinare cele mai celebre. Si vreau sa va spun ca am intalnit-o personal si este mai frumoasa decat arata la televizor, in emisiunile culinare in care a aparut. Are un farmec aparte.
Iar mancare ei este absolut delicioasa. Are retete evreiesti pe care cred sincer ca le-a armonizat cu ce vor in prezent tinerii si in acelasi timp raman pe placul celor mai in varsta. Este un amestec de traditional si de modern care se imbina excelent. Va recomand cu drag buticul ei, fie ca vreti bagels, challah, bagel schmear lox, deserturi bune sau orice alt preparat delicios.
Da, am facut si poza cu ea dar din pacate nu cu telefonul meu, ci cu unul din butic. Astept cu drag poza cu Florence. Este una dintre cele mai frumoase amintiri din Paris.
Va doresc spor la citit si spor la gatit! Si daca aveti drum prin Paris, mergeti la Florence Kahn Boutique. Nu veti regreta!
Cititi si:
23 de mancaruri evreiesti traditionale, gustoase si super sanatoase