10 retete sanatoase cu ciuperci delicioase va sunt oferite mai jos si va invit sa le descoperiti. Cine a mancat vreodata ciuperci de padure stie cat pot fi de gustoase aceste inventii minunate ale naturii. In Moldova le spunem bureti si sunt carnea omului sanatos. Adica ofera vitamine, minerale, antioxidanti la fel ca si carnea, doar ca nu obosesc rinichii, ficatul si restul sistemului digestiv, asa cum o face carnea.
Nu ma intelegeti gresit. Nu va spun sa renuntati la carne. Dar va recomand cu mare drag sa o inlocuiti cat mai des cu ciuperci. Daca va simtiti mai bine, digerati mai bine, observati ca va scade si colesterolul si ficatul incepe sa se simta si el mai bine, inseamna ca ciupercile chiar sunt prietenele dvs. si va pot ajuta enorm.
Hrana poate sa fie medicament sau otrava. Fiecare stie ce isi pune in farfurie. Eu intotdeauna voi prefer o portie zdravana de ciuperci cu mujdei decat orice carne din lume. Tot ciupercile sunt mai gustoase si mai sanatoase pentru mine. Cu mamaliga, cu paine, simple, cu usturoi romanesc facut mujdei frecat bine de tot cu ulei de masline.
Va las cele 10 retete sanatoase cu ciuperci delicioase mai jos si sper sa va inspire, sa va placa, sa le incercati si sa va iasa perfect:
Pilaf cu ciuperci champignon si un ingredient secret
Salata rapida de ciuperci cu iaurt si usturoi
Ciulama picanta de ciuperci champignon cu patrunjel si usturoi
Retete vegetariene sanatoase: Ostropel de ciuperci
Ciuperci scazute in tigaie sau la ceaun in stil moldovenesc
Mancare asiatica delicioasa: Orez pufos cu ciuperci
Taitei coreeni cu ciuperci si legume trase la tigaie
Risotto cu funghi porcini, orez in stil italian
Frigarui vegetale cu ciuperci si alte legume
7 retete delicioase cu ciuperci Shiitake
Aceseta sunt cele mai delicioase retete cu ciuperci pe care vi le pot recomanda. Sunt preparate simple, usor de pregatit, delicioase si dietetice. Eu iubesc aproape toate ciupercile din lume, de la Champignon si hribi, pana la Shimeji, Shiitake, Urechi de lemn si galbiori, Pleurotus, Portobello, painisoare, ghebe si restul ciupercilor care ne fac viata mea frumoasa.
Un motiv pentru care iubim ciupercile este faptul ca ele ne ajuta sa inlocuim cu succes carnea. Nu doar in post, carnea ar putea sa fie evitata si nu ar fi pierderi mari pentru o mare parte din lume. Eu, spre exemplu, prefer ciupercile in loc de orice fel de carne. Ciupercile aduc aport mare de proteine, fibre si antioxidanti.
Mai mult, ciupercile sunt implicate in mod direct in lupta contra obezitatii si pot ajuta la reglarea colesterolului si nivelului de trigliceride.
Ciupercile mai sunt studiate si pentru potentialul de a lupta impotriva cancerului, aici discutand despre mai multe forme de cancer.
De asemenea, ciupercile sunt bogate in Seleniu, cu rol de antioxidant si nu numai.
In acelasi timp, ciupercile pot contine si cantitati mari de betaglucan, care face parte din categorie fibrelor alimentare si are rol in reducerea colesterolului si in ameliorarea bolilor de inima. In acelasi timp poate ajuta la reglarea glicemiei si la reducerea riscului de diabet de tip 2. Nu e rau deloc pentru ciupercute care cresc aproape peste tot, cu eforturi mici.
Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!