Mancarea asiatica pregatita acasa este mai gustoasa decat la restaurant? Sincera sa fiu, primele mele incercari au fost oarecum dezamagitoare. Am pus prea mult sos de soia, am pus prea mult ghimbir, am lasat ciupercile nefacute, nu am stiut cum sa combin coriandrul cu alte arome si nu am fost de la bun inceput o bucatareasca desavarsita in gastronomia asiatica 🙂 Cred ca nici nu e posibil asa ceva. Decat dupa mai multe incercari si dupa ce reusesti sa citesti suficient de multe retete si sa vezi retete video care sa te invete cum sa faci mancare asiatica acasa.
Astazi va ofer o reteta asiatica delicioasa, simpla si rapida, o supa sanatoasa si bogata in antioxidanti.
Ingredientele necesare pentru o minunata supa asiatica:
- 1 morcov, 2 fire de ceapa verde
- 200 de grame de edamame (boabe de soia) congelate
- 10 ciuperci Shiitake (suficient pentru 2 adulti)
- 200 grame de taitei de care doriti, ramen, de orez, de grau, spaghete, nu conteaza
- 1 cm radacina de ghimbir
- 2 fire de coriandru
- 4 linguri sos de soia
- 1/2 lingurita boia de ardei iute sau dulce
- 1 lingura mare de sos de chili
- 1 catel de usturoi zdrobit marunt
- 2 linguri de otet sau mirin sau sucul unei limete sau al unei lamai (limeta este cea mai buna)
- 2 linguri ulei de susan sau orice alt susan doriti
Pasii necesari pentru a realiza supa asiatica delicioasa:
- Punem ciupercile Shiitake la inmuiat in apa de la robinet, scufundate. Punem o farfurie peste ele, ca sa stea in apa. Minim 2 ore de hidratare, cu clatirea ciupercilor de 5-6 ori. Le tocam in sferturi.
- Punem la fiert morcovul, ceapa verde, ghimbirul, ciupercile, boabele de edamame (soia). Le lasam sa fiarba la foc mare si in maxim 40 de minute avem supa necesara, gustoasa si aromata.
- Luam din supa legumele, le dam deoparte si pastram doar ciupercile.
- Supa se pune din nou pe foc, adaugam sos de soia, boia de ardei, sos de chili, usturoi, otet sau sucul unei limete/ al unei lamai, ulei de susan. Lasam un clocot de 2 minute si stingem focul de tot.
- Separat vom fierbe taiteii conform instructiunilor de pe pachet, ii strecuram si le dam drumul in supa.
- Asezonam supa cu frunze de coriandru si servim.
Supa e gata in maxim o ora. Doar sa aveti ciupercile Shiitake bine inmuiate. Daca nu va place coriandrul sau nu aveti la dispozitie, folositi patrunjel. Efectul este la fel de bun.
Va doresc multa sanatate si inspiratie culinara!
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa: