Legislatia muncii este clara poate toata lumea care ia decizia de a studia Codul Muncii, cel putin la nivel basic 🙂 Mai incolo vedem ce acte legislative mai putem studia pentru a intelege si mai bine domeniul acesta.
De bun simt este sa cunoastem si subiectul pe care il tratez astazi si apelez la voi sa ii dati un share in retelele de socializare, pentru toti angajatorii care au vreodata de-a face cu angajati sub 18 ani.
Legea spune ca tinerii care nu au implinit varsta de 18 ani nu pot presta munca de noapte. Legea interzice, dupa cum vedeti.
Munca de noapte presupune alte riscuri pentru sanatatea lucratorilor. Aceste riscuri sporite se pot asuma doar de catre salariati cu varsta de peste 18 ani.
Sa fim sanatosi, sa avem succes in tot ce facem si sa auzim de bine!
Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist