Tocanita din 3 tipuri de ciuperci: Champignon, Shimeji, Shiitake

Astazi va ofer o reteta delicioasa de tocanita de ciuperci. Si nu am folosit doar ciuperci Champignon, asa cum fac de obicei, ci am folosit 3 tipuri de ciuperci: Shiitake, Shimeji, Champignon.

Si pentru ca stiu ca v-am mai spus dar este foarte important, o sa repet regula mea de aur: ciupercile se pregatesc termic foarte bine. Eu nu le las nepregatite termic necorespunzator. Vreau sa fie pregatite ca la carte.

Va las mai jos lista de ingrediente necesare pentru tocanita din 3 tipuri de ciuperci:

  • 3 caserole mici de ciuperci Shimeji (le vedeti mai jos in poza in stare proaspata)
  • 500 de grame de ciuperci Champignon albe sau brune
  • 10 ciuperci Shiitake deshidratate (le vedeti mai jos la hidratat)
  • 4 fire de ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 5 linguri de sos de chili dulce acrisor
  • 7 linguri de sos de soia
  • 2 bucati mici de ghimbir

Iata si modul de pregatire pentru o tocanita delicioasa de ciuperci:

  1. Shimeji se spala, se taie coditele. Lasam doar jumatatea de sus a ciupercii, taiand partea de jos din codita.
  2. Shiitake se lasa la hidratat in apa calda timp de 1-2 ore. Vrem sa se umfle bine de tot, le clatim bine de tot in mai multe ape.
  3. Ciupercile Champignon se spala, se curata, se toaca in sferturi.
  4. Ceapa verde se toaca marunt si se pune la sotat intr-o oala mare, cu ulei, sare, piper, dafin. Timp de 2 minute, lasam ceapa sa se inmoaie bine, sa se soteze frumos.
  5. Adaugam apoi ciupercile Shiitake si le lasam sa fiarba la foc mic, adaugand imediat o cana mare de apa rece. Vrem ca ciupercile Shiitake sa fiarba in apa suficienta, sa nu se prinda de oala, sa nu se arda. Ele trebuie sa fiarba.
  6. In maxim 15 minute adaugam si ciupercile Champignon si mai adaugam o cana de apa, lasand totul sa fiarba la foc mediu.
  7. In 10 minute adaugam si ciupercile Shimeji si lasam totul sa fiarba la foc potrivit. Cam 20 de minute mai lasam totul sa fiarba la foc mediu – potrivit, amestecand din cand in cand.
  8. Cand ciupercile sunt perfect facute, adaugam sosul de soia, ghimbirul dat pe razatoare, sos de chili dulce acrisor. Mai dam un clocot si stingem focul.
  9. Servim cu taitei de orez, cu taitei de grau, cu orez sau simplu, cu salata verde, cu salata de castraveti, de andive, cum simtim ca se potriveste.

Tocanita de ciuperci este delicioasa si daca o faceti picanta, si nepicanta. Merge de minune langa orez sau langa taitei, caci este o mancare cu specific asiatic. Si este delicioasa.

Sper sa va placa, sa o incercati si sa va inspire sa alegeti si mai multe preparate culinare asiatice pentru mesele cand vreti sa va surprindeti apetitul!

Va las mai jos poza cu ciupercile Shiitake cand sunt lasate la hidratat. Ele trebuie sa fie moi si buretoase, sa se taie usor. Atunci stim ca sunt bine hidratate si pot fi puse la fiert.

Mai jos sunt ciupercile Shimeji albe. Exista si brune. Ambele sunt delicioase. Eu tai partea de jos si las doar partea de sus, palaria si o parte din codita.

Va salut cu mare drag si va invit sa mai reveniti pentru si mai multe retete culinare sanatoase si delicioase!

 

Descoperiti retete inspirate din dieta mediteraneana.

Urmariti-ma pe Facebook aici. 

Sunt si pe Instagram aici.