Acesta este un blog personal, este redactat de mine, Maria Nicutar iar eu nu sunt medic nutritionist si nici specialist in vreun sport. Sunt Tehnician Nutritionist & Specialist in activitatea de Coaching si imi realizez planul de alimentatie intr-un mod cat mai sanatos cu putinta, pe blog existand articole si retete care sa imi descrie experienta personala si retetele culinare pe care eu le incerc. 

Blogul meu personal are scopul de a va impartasi din experienta mea si nu reprezinta sfat medical de specialitate, nu poate inlocui tratamente sau ingrijire medicala de specialitate. Nu imi asum responsabilitatea pentru nicio pierdere sau paguba pe care o suferiti daca in urma lecturii acestor materiale luati decizii personale. Este necesar sa va consultati medicul pentru orice decizie luati.

Articolele de pe blogul meu nu au intentia de a diagnostica, trata sau vindeca afectiuni medicale. Asadar, consultati medicul specialist pentru orice decizie doriti sa luati. Acest blog reprezinta experienta mea personala si imi doresc sa inspir si alti oameni sa castige motivatie pentru a manca sanatos.

Dieta mea nu se poate potrivi tuturor oamenilor, asadar este nevoie de medici specialisti care sa va ofere o dieta perfect adaptata pentru dvs. Nu sunt nici eu vreo zeita a alimentatiei sanatoase, in asa fel incat si eu mai incalc regulile si imi fac de cap cu vreo mancare nesanatoasa. Dar asta e viata, suntem facuti sa avem si plusuri si minusuri, insa fiecare trebuie sa si le cantareasca foarte bine.

Nu renuntati la tratamentul dvs., decat daca va spune medicul sa faceti acest lucru, blogul meu nu poate inlocui tratamente sau ingrijire medicala de specialitate. Nu luati decizii de a incepe un tratament sau de a inlocui un tratament sau de a stopa un tratament decat impreuna cu medicul specialist.

Blogul meu poate contine si alimente cu potential alergen, alimente care nu sunt recomandate femeilor insarcinate, alimente care nu sunt recomandate bebelusilor, alimente care nu sunt recomandate si altor categorii de persoane, cu sau fara patologii.

Nu fac diete personalizate iar dietele prezentate de mine pe site sunt cu caracter general si orice dieta as tine eu, este adaptata la necesitatile mele. Orice dieta doriti sa tineti, va rog sa apelati la un medic specialist. Eu insami am facut acest lucru si am medicul meu nutritionist care m-a ajutat sa inteleg cum sa mananc perfect adaptat pentru cerintele mele.

Asadar, materialele de pe blog reprezinta opinia mea personala, experienta mea cu dietele si cu mancarea sanatoasa, articole bazate pe experienta mea si pe documentarea mea. Veti vedea ca foarte multe dintre materiale au si sursa de informare iar altele sunt rezultatul cursurilor mele si a formarii mele profesionale.

Deciziile pe care le luati trebuie sa fie unele luate impreuna cu un medic. Puteti sa il intrebati daca o anumita dieta vi se potriveste, va va consilia astfel incat decizia pe care o luati sa fie una perfect cantarita.

Atentie si la faptul ca pe blog pot fi materiale vechi, incomplete si care nu sunt obligatoriu actualizate. Mai sunt si materiale care nu sunt complete si nu au cum sa ofere toate informatiile pe o tema anume pentru ca blogul ofera articole scurte, concise, cu accent pe cateva aspecte care m-au interesat la momentul realizarii.

Asadar, inainte de a lua orice decizie, fiecare este dator sa se informeze si sa ia o decizie cat mai bine cantarita DUPA discutia cu un medic specialist.

Nu fac reclama pe site-ul meu inca. Daca as face, as alege doar produse pe care sigur le folosesc si pe care le consider sanatoasa si demne sa fie in bucataria noastra.

Daca voi face reclama, voi marca articolele respective in asa fel incat sa se inteleaga faptul ca este o promovare a unui produs.

Blogul meu nu este unul vegan si nici raw vegan, cu toate ca veti vedea ca majoritatea retetelor mele sunt vegetariene. Asadar, folosesc la maxim legume, fructe, nuci, leguminoase, cereale, verdeturi, salate, uleiuri sanatoase si alte alimente de origine vegetala.

Eu sunt fan al dietei mediteraneene asa ca acest lucru se va vedea in foarte multe dintre retetele mele 🙂 Este o dieta pe care eu am ales-o pentru mine si mi se potriveste mie. Articolele mele sper sa va ofere inspiratie culinare, motivatie sa slabiti sanatos daca este cazul sau sa va mentineti in forma, fiecare cum are nevoie la un moment dat.

Va doresc multa sanatate, succes in tot ce realizati si lectura placuta!

Cu drag infinit,
Maria Nicutar
Tehnician nutritionist si Specialist in activitatea de coaching