Si voi vreti mancare sanatoasa la birou si vreti sa fie gata in 5-10 minute maxim? Bine ati venit in clubul meu :)) Sunt pasionata de gentute de pachetel si imi cumpar cate una cu fiecare ocazie cu care gasesc produse frumoase, practice, usor de purtat cu mine. Pana la birou merg cu metroul si imi place la nebunie sa imi pregatesc pranzul cand sunt la serviciu. Mi se pare ca economisesc bani in timp ce mananc mai sanatos si mai putin caloric. Asa ca este o situatie de triple-win, cum ar spune fiica’mea :))
Iata cele 8 idei de pranz la birou, din ingrediente pe care de obicei eu le cumpar in drum spre serviciu, din magazinele si pietele de legume pe care le am in apropiere:
Salata verde, rosii clasice, rosii galbene, tofu afumat, oregano uscat, ulei de masline. Este un pranz absolut delicios, cu putine calorii si foarte hranitor.
Rosii, patrunjel, avocado, tofu afumat, oregano uscat. Este un pranz sanatos, hranitor, satios, cu aport mare de omega 3, grasimi sanatoase care sprijina sanatatea inimii si reglarea colesterolului.
Rosii clasice, rosii galbene, kale, ton din conserva, ardei kapia, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie. Am mereu la birou cate o conserva mica de ton, gata sa fie aruncata intr-o salata multicolorata. Tonul este sursa de proteine si contine toti aminoacizii de care avem nevoie.
Rosii clasice, rosii galbene, tofu afumat, paine integrala cu pasta de masline, oregano uscat, un strop de suc de lamaie. Pasta de masline este sursa de grasimi sanatoase si de proteine + fibre. 1-2 felii de paine sunt suficiente pentru aportul necesar de carbohidrati si de fibre pentru un pranz sanatos si satios.
Rosii, castraveti, masline, humus, oregano uscat, cimbru uscat, busuioc uscat, putin suc de lamaie, sare, piper. Humusul este sursa mea preferata de proteine si de obicei il pregatesc acasa. Cand nu am timp, recunosc faptul ca ma opresc la un magazin arabesc si cumpar o caserola mica de humus absolut delicios, mult mai gustos decat cel pe care il pregatesc eu acasa.
Chiftele de somon (de la magazinele rusesti Berezka), rosii, castraveti, ardei kapia, verdeturi de Provence, sare, piper, suc de lamaie (obligatoriu fiindca merge bine cu pestele). Cumpar chiftele de somon fiindca mie acasa nu imi ies neam :))) Am incercat, m-am enervat, mi-a venit sa arunc cu tigaia pe geam. Nu merge si cu asta basta asa ca uneori ma opresc la magazinul rusesc si le iau deja pregatite. Sunt absolut dementiale. O chiftea de somon costa cam 5 lei si vreau sa va spun ca nimeni nu poate manca 2 fiindca sunt maaari 🙂
Castraveti, ardei kapia, rosii, feta, ulei de masline, suc de lamaie. Telemea, tofu, feta, orice branza doriti, mozarella, cascaval, ce vreti voi… Sunt surse de proteine, asa cum este si pestele, asa cum sunt si ouale.
Telemea de capra, rosii, salata verde sau mangold, paine cu maia si cu masline, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie. Cred ca este combinatia mea cea mai buna si mai gustoasa din lume. Painea cu maia si cu masline este viata mea. O iubesc si o pretuiesc asa ca o am de obicei pe lista mea de cumparaturi din weekend si uneori chiar o congelez daca vreau sa o pastrez toata saptamana. Se gaseste la vanzare in hipermarketuri si paine cu masline si cu maia la calibru foarte mare si e pacat sa o lasam sa se strice asa ca eu o feliez si mai congelez din ea.
Dupa cum vedeti, nu stau mult la discutii cu masa de pranz. Tai niste legume, ce legume am si eu la dispozitie, adaug orice forma de proteina (tofu, branza, oua, masline, humus, peste) si apoi adaug cel mai sanatos sos pentru ficat si pentru inima (ulei de masline + suc de lamaie proaspat stoarsa), plus doza de antioxidanti necesara zilnic (verdeturi uscate la discretie, orice imi place si ma inspira).
Am la birou un borcan de oregano uscat, un plic mare de verdeturi de Provence, o sticla de ulei de masline cumparat din Toscana din vacanta, 1-2 lamai, sare de mare fara antiaglomerant, piper in 3 culori (are mai multi antioxidanti decat piperul negru simplu). Aceasta este mica mea camara de ingrediente de care ma folosesc pentru a-mi pregati pranzul. Mai am nevoie doar de legume, verdeturi si ceva proteine. Deci treaba e simpla si e gata in 5-10 minute maxim, cu tot cu spalatul legumelor.
Pregatirea pranzului la birou necesita mai putin timp decat sa mergi sa iti iei masa de la cantina, decat sa o comanzi, decat sa mergi la magazinul din colt sa iti cumperi un sandvis. Este experienta mea proprie si personala si vreau sa va spun ca dupa 1-2 saptamani, oricine isi poate intra in mana si se poate obisnui cu aceasta mini-rutina de pregatire a mesei la pranz. Aveti nevoie doar de un colt liber de birou si putina organizare :))
Va salut cu drag, va doresc multa sanatate si vointa maxima sa va atingeti toate obiectivele de slabire!