Ne plac legumele proaspete, in salate diverse. Dar ne plac legumele si la cuptor, trase la tigaie, pe frigarui, in tocanite, in piure-uri delicioase. Iar astazi va ofer o reteta simpla si rapida de ratatouille, un pic diferita de reteta clasica. Si o sa va placa enorm, va garantez.
Ratatouille este un preparat clasic din bucătăria mediteraneană care adună laolaltă vinete, dovlecei și roșii, într-un amestec savuros de arome. Fie că o servești ca fel principal sau ca garnitură ratatouille-ul este o alegere sănătoasă, plină de vitamine.
Eu va voi oferi o reteta un pic modificata de ratatouille, asa cum o prefera copiii mei.
Iată o rețetă rapidă și simplă de ratatouille din vinete, dovlecei și roșii:
Ingrediente:
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 6 rosii
- parmezan
- 6 linguri de ulei de masline
- sare si piper
Modul de pregatire e super simplu:
- Feliem toate legumele in marimi cat mai apropiate.
- Intr-o tava de cuptor vom aseza alternativ feliile de legume. Vrem sa stea in picioare, sa stea drepte. Asa se vor rumeni frumos pe partea superioara iar partea inferioara va ramane moale si aromata.
- Stropim legumele cu putin ulei de masline, adaugam sare si piper.
- Dam tava de legume la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute si apoi dam focul tare, la 250 de grade inca 5-7 minute sau pana cand legumele se rumenesc. Ele vor fi patrunse la mijloc si rumenite la exterior.
- Scoatem tava din cuptor si radem parmezan pe deasupra daca dorim. Daca nu dorim, servim legumele ca atare, ca o garnitura delicioasa.
Eu prefer ratatouille simplu, fara parmezan. Dar copiii mei vor cu parmezan asa ca pentru ei pregatesc aceasta reteta putin diferit. Un ratatouille clasic ar avea si un sos de rosii dar copiii mei prefera reteta modificata. Si eu le fac toate poftele, acum cat sunt inca mici si ma pot bucura de ei la maxim 🙂
Va imbratisez cu drag si va doresc pofta buna!
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa: