Pentru mine, aceasta mancare este genul de preparat de la care am cele mai mari asteptari. Asa cum stiti, mancarea pentru mine inseamna medicina. Daca mananci sanatosi, ai toate sansele sa nu iti vizitezi medicul decat rar sau foarte rar sau chiar deloc. Sanatatea pe care noi o facem cu mainile noastre este cea mai de incredere. Si nu spun ca nu sunt si eu adepta controalelor medicale si ale analizelor constant realizate. Dar mai presus de orice, sunt adepta lucrurilor marunt pe care le putem face zilnic si care ne ajuta sa nu avem nevoie de medici prea des…
Tigaia de mai jos este pentru mine sanatate curata. Am pus cateva legume intr-o tigaie incinsa dar nu care sa scoata fum! Vreau ca tigaia sa fie incinsa dar nu sa arda peste punctul normal de care am nevoie ca sa innabus legumele. In legume am pus piper in 3 culori si ulei de masline, un praf de sare dar nu unul prea generos. Eu nu sunt prietena buna cu sarea pentru ca sarea nu este prietena cu ficatul, cu rinichii, cu tensiunea arteriala, cu pielea sau cu retentia de apa. Deci evit sarea cat de des se poate si o adaug in mancare doar daca este cazul si in cantitati mici.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru a pregati o tigaie delicioasa de legume picante in stil mediteranean:
- 4 tije de apio (tulpini de telina)
- 1 ardei gras rosu
- 1 zucchini tanar sau un dovlecel tanar
- sare si piper
- 4 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi pisati marunt
- un strop de lamaie stoarsa proaspat
Modul de pregatire este super simplu si super rapid:
- Tocam legumele asa cum le vedeti in imagine, nici prea mari, nici prea mici.
- Punem legumele la foc iute intr-o tigaie.
- Adaugam uleiul de masline si usturoiul pisat marunt.
- Amestecam energic legumele timp de 3-4 minute la foc potrivit.
- Vrem ca legumele sa fie usor patrunse dar inca crocante la interior. Deci nu vrem sa fie moi si terciuite pentru ca nu le facem piure.
- Stropim cu lamaie la final si servim cu un vin rosu.Daca vreti sa fie apogeul sanatatii, trebuie doar sa mai meditati putin la final, sa faceti 2 minute de yoga si sa multumiti universului pentru aceasta mancare pe care cred ca zeii ar fi mancat-o daca ar fi trait in vremurile nostre.Picant dar nu foarte picant, colorat viu, curcubeu, arome incredibile, o explozie de antioxidanti, calorii putine de tot, ceva simplu si usor, elegant, o treaba menita sa fie facuta de gospodine care nu fac sarmale prea des si vor mancare rapida si sanatoasa. Este o mancare cu efect afrodisiac si detoxifiant. Face miracole pentru organism si pentru minte. E perfecta si pentru ficat si daca medicul va da voie sa includeti acest preparat in meniu, intrebati daca aveti voie piper. Mancarea picanta poate fi interzisa pentru pacientii cu boli de ficat.
Va salut cu drag si va doresc sanatate maxima!
Cititi si alte articole inspirate din dieta mediteraneana.