Dragilor, astazi vreau sa va impartasesc una dintre cele mai sanatoase si delicioase retete de tocanita de ceapa. Se prepara simplu si rapid, este o mancare sanatoasa si satioasa, foarte hranitoare si cu putine calorii. Veti vedea in urmatoare randuri cat de rapid se prepara si de ce ingrediente sanatoase ne vom folosi pentru a obtine o mancare delicioasa.
Iata ce ingrediente sunt necesare pentru aproximativ 4 portii mari de tocanita de ceapa, suficient cat pentru 4 adulti:
- 3 legaturi de ceapa verde
- 1 legatura de usturoi verde sau 10 catei de usturoi
- 500 ml sos de rosii, rosii pasate, sos de tomate pentru paste
- 1 ardei gras rosu sau 1 ardei kapia
- doua maini mari de masline negre, verzi, kalamata, de care doriti si aveti
- 6 linguri de ulei de masline
- sare si piper
- 2 foi de dafin
- paine sau mamaliga 🙂
Cum se prepara aceasta tocanita delicioasa?
- Tocam ceapa verde, usturoiul verde si ardeiul gras.
- Le punem la sotat la foc mic intr-un ceaun impreuna cu uleiul de masline, sare, piper.
- Le lasam sa scada cam 10 minute. Stingem cu o cana de apa si lasam sa fiarba vreo 10 minute.
- Adaugam sosul de rosii, foile de dafin, lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Invartim mereu.
- Adaugam maslinele si stingem focul.
- Servim cu paine buna sau cu mamaliga.
Masa e gata in cateva minute. Am folosit doar ingrediente naturale, sanatoase, pentru o mancare hranitoare si cu putine calorii. Am avut masline verzi si negre si ideal ar fi sa folositi masline fara samburi. Eu am avut cateva masline cam ofilite si pe care nimeni nu mai dorea sa le manance asa ca le-am aruncat in oala cu tocanita de ceapa.
Pe cat de mult posibil incerc sa evit risipa de mancare si sa folosesc toate ingredientele din frigider si din camara. Ce stiu ca nu pot folosi, pun la congelator pentru alta data 🙂
Va doresc pofta buna si sanatate maxima!
Mai multe retete sanatoase cu legume pot fi descoperite aici.
Va invit sa ma urmariti pe Facebook pe pagina mea Mananca Sanatos cu Maria.