Paste cu branza si dovlecei la gratar. Retete ovo-lacto-vegetariane simple

Pastele cu branza sunt absolut dementiale daca folosesti branza de calitate si paste de grau dur. Daca in preparat mai adaugi si dovlecei la gratar, deja discutam despre o mancare cu adevarat unica, savuroasa si foarte sanatoasa.

Ingrediente necesare pentru o mancare ovo-lacto-vegetariana super sanatoasa:

  • 300 de grame de paste de grau dur
  • 500 de grame de branza telemea
  • 2 dovlecei tineri ( unul va fi facut pe gratar si altul va fi tocat si va intra in budinca, la cuptor)
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 50 de grame de unt
  • 3 oua
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare si piper

Pasii necesari pentru a pregati un preparat culinar excelent:

  1. Taiati dovleceii in felii potrivite. Un dovlecel va fi pentru gratar si pe altul il pastrati pentru budinca.
  2. Adaugati sare si piper peste toate feliile de dovlecel. Rumeniti-le la foc mic, pe gratar. Cealalta gramada de dovlecel o pastrati.
  3. Separat fierbeti paste al dente. Scurgeti-le de apa.
  4. Puneti pastele intr-un vas de cuptor. Adaugati ouale batute bine, dovlecel taiat felii sau dat pe razatoare, untul si telemeaua data pe razatoare.
  5. Amestecati bine si dati totul la cuptor pana cand oul s-a inchegat si s-a format o budinca rumena.
  6. Serviti cald sau rece, alaturi de dovleceii rumeniti si patrunjel tocat marunt.

Este o mancare delicioasa, ceva nou, un preparat original. L-am descoperit din greseala, intr-o zi in care aveam dovlecei la gratar iar budinca de paste mi s-a parut prea goala si trista. Am combinat budinca de paste cu dovlecei si cu verdeata proaspata iar efectul a fost minunat.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...