Una dintre cele mai simple mancaruri din lume este mancarea de ardei copt. Nu avem mereu ardei proaspat copti dar ii avem pe cei la borcan, fie ca i-am conservat noi singuri sau ca ii cumparam de la market, deja conservati. Eu recunosc ca mai cumpar din cand in cand, mai ales daca am o masa festiva si vreau sa pregatesc un aperitiv care stiu ca se va manca 100%.
De ce ingrediente aveti nevoie pentru a pregati ardei copt cu usturoi, otet si ulei de masline:
- 7-8 ardei copti
- 5-6 linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui
- 2-3 catei de usturoi pisati marunt ca pentru mujdei
- 5-6 linguri de otet
- sare, piper, dupa gust
Mod simplu de pregatire a ardeilor copti:
- Coacem ardeii, ii decojim frumos, ii tocam fasii sau cuburi.
- Ii prajim intr-o tigaie cu putin ulei de masline sau de floarea soarelui timp de 2-3 minute.
- Abia apoi punem peste ei mujdeiul, otetul, sare, piper si ii putem servi 🙂
Marele secret al ardeilor copti este ca dupa ce se coc trebuie sa ii mai perpelim putin intr-o tigaie. In aceeasi tigaie putem sa adaugam mujdeiul si otetul, cand ardeii sunt inca fierbinti. In felul acesta, scoatem iuteala usturoiului si poate manca toata lumea ardei copt cu usturoi si cu otet. Chiar si cei mai sensibili la usturoi pot accepta mai usor acest preparat culinar delicios.
Ardeii copți cu mujdei sunt o combinație simplă, dar incredibil de delicioasă – dulceața ardeilor rumeniți pe foc se îmbină perfect cu aroma intensă a usturoiului. Sunt atât de versatili încât îi poți mânca simpli, ca gustare, lângă o felie de pâine prăjită, sau îi poți adăuga în salate, sandvișuri și chiar lângă fripturi. Merită să ai mereu un borcan în frigider, pentru că sunt sănătoși, aromați și dau savoare oricărei mese!
Va salut cu drag!
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa: