Daca ar fi un preparat culinar care sa mearga de minune in dieta mea, acesta ar fi si credeti-ma ca este nelipsit. Il mananc macar o data pe saptamana, daca nu chiar mai des.
Iubesc ciorbele si intotdeauna voi opta pentru bors ca ingredient cu care sa le acres. Se intampla uneori sa raman fara bors si atunci acresc ciorbele cu zeama de lamaie proaspat stoarsa. Dar asta este o exceptie. Regula este sa am bors si leustean!
Va las mai jos reteta mea de bors de cartofi dres cu lapte batut.
Ingrediente pentru bors de cartofi dres cu lapte batut:
– 500 g de cartofi
– 1 ceapă medie
– 1 morcov mediu
– 1 rădăcină mică de pătrunjel
– 1 radacina mica de pastarnac
– un sfert de radacina de telina
– 1 litru de borș
– 300 ml lapte bătut
– 2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui
– sare și piper
– foaie de dafin
– crenguta de cimbru sau cimbru uscat
– leuștean și pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de pregatire pentru cel mai bun bors de cartofi dres cu lapte batut:
- Spalam, tocam legumele.
- Punem la fiert o oala mare de apa si in ea adaugam morcovul, ceapa, pastarnacul, radacina de patrunjel, radacina de telina, sare, piper. Fierbem 15-20 de minute.
- Adaugam cartofii tocati cuburi, dafin, cimbru si mai lasam sa fiarba ciorba inca 15 minute sau pana cand cartofii sunt gata.
- Adaugam borsul si mai lasam ciorba sa fiarba inca 5 minute.
- Stingem focul.
- Adaugam uleiul + leustean si patrunjel tocate marunt.
- Servim borsul de cartofi ca atare sau dres cu lapte batut.
Eu adaug laptele batut in bors acolo unde se doreste. Il pun pe masa si ii las pe toti sa se serveasca doar daca doresc. Copiii mei vor smantana in loc de lapte batut. Eu vreau lapte batut, sana, kefir, iaurt de orice fel. Fiecare cu gusturile lui.
De ce e bun in dieta mea borsul de cartofi dres cu lapte batut:
- Borsul contine probiotice, adica bacterii bune. Este foarte benefic pentru detoxifiere. Ajuta si la reglarea digestiei.
- Laptele batut este o sursă bună de proteine și are un conținut redus de grăsimi. Este ideal pentru digestie datorită probioticelor naturale, ceea ce îl face benefic pentru sănătatea intestinală.
- Cartofii sunt satiosi si tin de foame.
- Rețeta folosește doar 2 linguri de ulei și lapte bătut cu conținut scăzut de grăsime, ceea ce o face potrivită pentru o dietă echilibrată.
- Borșul de cartofi este un fel de mâncare sărac în calorii. Nu este bomba calorica in niciun caz. Si cine doreste poate sa foloseasca mai putini cartofi pentru acest preparat. Eu am pus 500 de grame dar voi puteti pune si mai putini cartofi daca va doriti.
Sa aveti pofta si sanatate maxima!
Descoperă Pagina mea de Facebook