Broccoli este o crucifera implicata in numeroase studii de specialitate din nutritie si medicina. Exista studii care arata ca broccoli contine compusi care pot inhiba dezvoltarea cancerului, pot preveni obezitatea si pot regla nivelul colesterolului, compusi care pot combate inflamatia in organism si nu numai. Desigur, studiile sunt studii iar noi stim ca fiecare persoana este unica iar dieta ne influenteaza pe toti.
Daca rezultatele sunt sau nu concludente, nu as putea sa va spun. Dar sunt sigura ca o portie zdravana de broccoli pe saptamana poate face doar bine.
Astazi va invit sa pregatiti broccoli in fix 15 minute, cu tot cu spalat, tocat, innabusit, pregatit sos si servit celor dragi.
Iata ingredientele de care avem nevoie pentru broccoli innabusit:
- 1 capatana de broccoli tocata marunt
- o oala cu apa care fierbe la foc mic
- sare
- ulei de avocado sau de masline
- suc de lamaie sau de limeta
- piper
- verdeturi aromatice: busuioc, cimbru, oregano
- optional usturoi pisat marunt ca pentru mujdei
- optional iaurt clasic sau vegetal
Broccoli se toaca marunt si se pune intr-o oala care a dat in clocot si apoi am oprit focul. Broccoli va sta in apa clocotita dar nu va fierbe la modul serios. Se va opari. Eu il las in jur de 5-10 minute.
Il scoatem, il strecuram, il lasam sa stea intr-o farfurie larga.
Separat vom pisa marunt mujdei cu sare, adaugam ulei de avocado sau de masline, iaurt, suc de lamaie sau de limeta. Vom forma un sos de iaurt cu usturoi. Acest sos se va adauga peste broccoli si imediat putem servi cea mai gustoasa mancare cu broccoli din lume. Garantez pentru ea.
Daca nu vreti sa faceti miscarea secreta cu iaurt si mujdei, doar fierbeti broccoli si la final il stropiti cu ulei de avocado sau de masline, suc de lamaie si un praf de sare + piper. Se va manca si asa, desigur.
Cand discutam despre broccoli, retetele sunt numeroase. Creativitate sa aveti si o capatana de broccoli. Restul se face simplu de tot!