Ardeii copti sunt absolut minunati, indiferent cum ii pregatim. Cu usturoi sau fara, cu ulei de masline sau cu ulei de floarea soarelui, cu sare si piper sau cu ardei iute, ardeii copti sunt geniali.
Astazi va propun sa descoperim impreuna o reteta simpla si glorios de gustoasa, de ardei copti.
Lista de ingrediente necesare:
- 5-6 ardei kapia
- 5 linguri de ulei de masline
- 5 linguri de otet
- sare si piper
- ardei iute proaspat sau fulgi de chili
- 5-6 catei de usturoi
- busuioc proaspat sau uscat
Pasii necesari pentru a pregati o masa delicioasa, sanatoasa, cu specific grecesc – italienesc – mediteranean:
- Coacem ardeii pe flacara sau cum stiti voi mai bine.
- Decojim ardeii si ii spalam putin de tot.
- Adaugam ardeii copti intr-o tigaie incapatoare, adaugam uleiul de masline, sare, piper, ardei iute, usturoi pisat marunt, busuioc uscat, otet.
- Dam focul mic si lasam ardeii sa sfaraie vreo 5 minute.
- Ne turnam un pahar de vin rosu si asteptam sa miroasa a ardei copti in toata bucataria.
- Deschidem usa la intrare sa castigam admiratia si invidia vecinelor de palier ? Asa fac si ele cand coc gogosi sau cozonaci si noi nu stim cum ?
- Tocam marunt ardeii copti sau ii servim ca atare, cu codita.
- Daca nu vreti sa serviti ardeii copti ca atare, luati un colt de paine si bagati bucatele mici de paine in sosul de la ardeii copti. Este un sos care merita mancat pana cand lasati tigaia curata ?
Sa fim sanatosi si sa nu uitam sa ne bucuram de toate darurile toamnei. Este un anotimp foarte cool!