Quinoa este o pseudocereale, adica imprumuta anumite caracteristici de la cereale dar nu pe toate. Quinoa merita sa fie in meniul nostru pentru ca nu are gluten, deci este perfecta si pentru cei cu intoleranta, este chiar potrivita pentru toata lumea. Nu stiu daca exista alergie la quinoa dar tind sa cred ca nu.
Mai mult, punctul forte al acestui ingredient pe care nutritionistii il lauda de luni pana vineri 🙂 este ca are proteine in cantitate mare si de asemenea, fibre, minerale, vitamine si antioxidanti. Cateva linguri de quinoa fiarta la foc mic sau la aburi ar putea echivala cu o friptura mica 🙂 Adica am putea sa eliminam din meniu o parte din produsele precum carne si lactate daca am avea quinoa in meniu. Cine doreste, evident.
Cum se prepara quinoa?
Punem o cana de quinoa cu o cana de apa la fiert la foc mic de tot. Adaugam sare. Lasam sa fiarba si daca e necesar, mai completam cu apa. La final, dupa ce am stins focul, punem un pic de ulei de masline sau orice ulei dorim. Servim.
Quinoa este o garnitura excelenta. Nu are gust, va spun sincer. Costa destul de multicel dar merita pentru ca nu poti sa mananci o punga odata. Eu mananc dintr-o punga de 500 de grame cam 10-15 portii, la 10-15 mese distincte.
Cum folosim quinoa?
Quinoa poate fi adaugata in supe, ciorbe, in salate, in smoothie-uri si de obicei face un lucru minunat, si anume ca ingroasa aceste preparate. Unii vor smoothie-ul putin mai gros, mai consistent si la fel si supele sau ciorbele. Aici intervine quinoa.
Quinoa merita incercata si de cele mai multe ori cand o gatesc ma gandesc la beneficiile pentru sanatate si mai putin la gust. V-am spus ca este un gust fad. Asta este. Traim si cu asa ceva 🙂 Combinam quinoa cu ingrediente care au gust si se rezolva. Ne gandim ca ne luam de la ea ce anume ne trebuie noua, adica aminoacizi si antioxidanti.
Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!