Spanacul este un ingredient care mie chiar nu imi lipseste din bucatarie. De ce? Pentru ca desi este sarac in calorii, este bogat in nutrienti. Asadar, ma intereseaza maxim acest aliment cu care stiu cum sa jonglez in asa fel incat sa ii impac pe ai mei foarte usor.
Sotul meu vrea spanac cu sos de rosii. Copiii sunt fericiti daca avem si oua deasupra, peste spanac. Eu sunt fericita si fara oua pe spanac. Fiica mea mananca spanacul doar daca ii fac si mujdei alaturi si musai sa avem paine prajita crocanta pe care sa o inmoaie in sosul de rosii. Deci fiecare cum doreste dar important este sa il avem in meniu macar de 2-3 ori pe luna.
Va ofer si reteta mea simpla si rapida de spanac cu sos de rosii, cu precizarea ca in loc de pasta de tomate puteti folosi pasata, sos de rosii, sos de spaghete, suc de rosii, rosii pasate in casa, rosii proaspete si tocate acasa, orice fel de rosii doriti. Si daca vi se pare o cantitate prea mica de sos de rosii, puteti sa o mariti. Nu va temeti ca nu o sa va iasa bine reteta caci nu este o tragedie daca veti obtine un spanac mai bogat in sos. Copiii mei se bucura fiindca in sosul de rosii inmoaie paine. Deci e ok 🙂
Reteta mea de spanac scazut cu usturoi si rosii, cum il facea mama si cum ii placea lui tata:
- 1 kg de spanac direct de la congelator
- 600 ml sos de rosii, rosii pasate sau suc de rosii cu pulpa
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 cepe albe mici sau o ceapa medie
- 2-4 catei de usturoi
- sare si piper
- busuioc uscat, oregano uscat, cimbru uscat, foaie de dafin
Mod de preparare pentru cel mai bun spanac din lume:
- Tocam ceapa marunt si o punem intr-o tigaie inalta cu uleiul si o cana de apa. Lasam la innabusit 5-6 minut la foc mic.
- Adaugam 2-4 catei de usturoi pisati marunt si spanacul congelat in tigaie, peste ceapa innabusita.
- Lasam sa fiarba la foc mediu timp de 10-15 minute. Adaugam apa daca mai este necesar.
- Cand spanacul este fiert, adaugam pasta de tomate si lasam sa fiarba timp de 5-6 minute. Completam cu o ceasca de apa daca e necesar.
- Adaugam spre final si verdeturile uscate, sare si piper.
- Stingem focul si servim cu oua prajite, fierte, oua poșate sau ca atare.
Nu exista nimic mai gustos decat un spanac sanatos cu usturoi.
Sa aveti pofta si sanatate multa!