Humusul este o mancare delicioasa si super sanatoasa. Este un preparat pe care eu il am adesea in frigider, mai mult decat orice alt tip de gustare.
De data aceasta am folosit naut fiert la conserva dar de multe ori fierb eu nautul si il folosesc pentru humus. Puteti folosi ce naut doriti si aveti la dispozitie dar e normal sa ne gandim la cel deja fiert daca suntem pe fuga.
Va las mai jos reteta mea de humus delicios:
1. Punem la blender 800 grame de naut fiert cu zeama unei lamai, 5 linguri de ulei de masline, 3 linguri mari de tahini, sare, piper, 2 catei de usturoi foarte proaspat, un sfert de lingurita de chimion, un sfert de lingurita de boia de ardei dulce, 1 lingura de seminte de pin (optional).
2. Blenduim bine pana cand obtinem o pasta cremoasa. Aveti rabdare, mai puneti suc de lamaie, un strop de ulei de masline, un picut de tahini. Unele boabe de naut cer mai mult ulei. Unii pun apa, eu nu pun apa.
3. Servim cum v-am aratat mai sus, cu ardei copt tras la tigaie in putin ulei de masline timp de 4-5 minute, masline bune, patrunjel verde, un strop de ulei de masline, un praf suplimentar de sare si eventual mai stropiti cu suc de lamaie daca va place humusul mai acrisor, cum il mananc eu.


Evident ca humusul se poate consuma cald sau rece. Eu incalzesc uneori humusul inainte sa il servesc si mai mult, prajesc paine sau incalzesc putin lipia libaneza pentru ca savoarea este total alta.
Aceste mici detalii fac diferente mari de tot, ca in viata. Puterea sta in detalii.
Sa aveti succes in tot ce faceti si sanatate maxima!
Pagina mea de Facebook
Pagina mea de Instagram
Cele mai noi retete de pe site>>>