Cum se folosesc ciupercile Shimeji? Cred ca principalul motiv pentru care nu le-am incercat pana acum a fost faptul ca nu am stiut cum se folosesc, cum se pregatesc, ce gust au si daca chiar merita incercate. Ei bine, rezultatul este unul pozitiv, chiar mai bun decat ma asteptam sa fie. Ciupercile Shimeji sunt nu doar delicioase, ci pur si simplu exceptionale 🙂
Iar astazi va arat o reteta delicioasa de ciuperci Shimeji cu unt, piper si usturoi. Este o mancare asiatica mai mult decat delicioasa, foarte simpla si rapida. Se pregateste in fix 15 minute si se serveste imediat, cu sau fara taitei asiatici.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru a pregati ciuperci Shimeji pentru 2 adulti:
- 2 palcuri de ciuperci Shimeji
- 50 de grame de unt
- sare si piper
- 2 catei de usturoi dati pe razatoare
- 4 fire de patrunjel
Iata si modul simplu de a pregati ciupercile Shimeji acasa:
- Desfacem ciupercile Shimeji din cutie. Le taiem portiunea de jos, de langa radacina, cam 2-3 cm. Nu este buna de mancat.
- Spalam ciupercile Shimeji intr-un jet de apa rece. Le scurgem bine.
- Ciupercile Shimeji vor incepe sa se desfaca din pâlc si se separa.
- Punem ciupercile Shimeji la incalzit intr-o tigaie incapatoare, cu unt, sare, piper.
- Lasma ciupercile sa fiarba timp de 15 minute si stingem focul. Adaugam usturoiul dat pe razatoare si patrunjel verde tocat marunt si le lasam sa se raceasca suficient cat sa le putem servi.
- Servim ciupercile calde, cu sau fara taitei. Daca vreti si taitei alaturi de ciuperci, va invit sa fierbeti o mana de paste sau de taitei chinezesti si sa ii puneti in tigaia cu ciuperci Shimeji. Taiteii vor lua din gustul ciupercilor si vor absorbi tot sosul cremos facut din unt, sare, piper si usturoi.
Mai jos puteti vedea ca am fiert taitei asiatici de orez si i-am combinat cu ciupercile Shimeji. Am pus si putin sos de soia. Nu am putut sa ma abtin. Sosul de soia este specific bucatariei asiatice si acelasi lucru este valabil pentru taiteii de orez si pentru ciupercile Shimeji, asa ca am zis sa incerc sa le combin 🙂
Ciupercile Shimeji sunt delicioase, sanatoase, sunt studiate pentru potentialul lor de a lupta impotriva cancerului, obezitatii si altor boli precum diabetul, colesterol crescut, boli inflamatorii si nu numai.
Conform specialistilor din domeniu, Ciupercile Shimeji sunt bogate în glicoproteină (HM-3A), marmorină, beta-(1-3)-glucan, hipziprenol și hipsină. Acești compuși inhibă proliferarea mai multor celule canceroase precum: leucemia, hepatomul, cel mamar, sarcomul, celulele de carcinom pulmonar. Asadar, specialistii ne arata faptul ca ciupercile Shimeji sunt o potențială bună sursă naturală de agenți anticancerigen.
Pe langa aceste date interesante, va mai spuneam ca ciupercile Shimeji sunt legate si de studii anti-diabet, anti-colesterol, anti-obezitate. Eu le consum pentru prima data cu aceasta ocazie dar va asigur ca nu va fi ultima. Cat despre pret, eu le-am gasit la 6 lei cutia. Deci am dat 12 lei pentru 2 portii de adult din care ne-am saturat mai mult decat credeam. Ma asteptam sincer ca aceste ciupercute mici sa scada foarte mult si sa le pierd prin tigaie :))) Stiti ca ciupercile scad mult la pregatirea lor termica. Iei 1 kg de ciuperci si te trezesti ca ai doar 4 portii de adult, asta daca vrei sa le servesti ca masa principala, cu mujdei si mamaliga, traditional 🙂
Dar ciupercile Shimeji nu au scazut asa de mult, ba chiar as putea sa spun ca nu am observat o scadere prea semnificativa.
Va salut cu drag si va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete culinare sanatoase, fie ele asiatice sau mediteraneene 🙂
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!