Cea mai simpla si sanatoasa mancare este cea facuta la cuptor, la foc potrivit. Nu suntem adeptii mancarurilor prajite si stim deja faptul ca nu ne fac bine, ne cresc nivelul colesterolului, cresc trigliceridele si nu numai. Asa ca evitam prajelile. In schimb, optiunea cea mai buna ramane mancarea facuta la cuptor.
Astazi va prezint o combinatie minunata de legume la cuptor. Iata ce ingrediente sunt necesare pentru 4 portii mari de legume in stil mediteranean:
- 1 kg de cartofi
- 2 morcovi
- 1 ardei gras rosu sau 1 ardei kapia mare
- 2 cepe mici
- 5-6 catei de usturoi
- oregano uscat
- cimbru uscat
- busuioc uscat
- 5 linguri de ulei de masline
- sare si piper
Tocam toate legumele si le punem intr-o tava de cuptor cu ulei, sare, piper, 2 cani de apa. Dam focul potrivit si asteptam sa se fiarba legumele iar cele de la suprafata sa se rumeneasca frumos.
Mancarea e gata in momentul in care vedem ca legumele sunt bine patrunse si se rumenesc suficient cat sa prinda putina coaja delicioasa 🙂
Desigur ca pe langa aceste legume puteti folosi si fasole galbena sau verde, edamame (soia), broccoli, sfecla rosie, anghinare, boabe de fasole rosie direct din conserva, conopida, dovlecei si nu numai.
Mai multe retete sanatoase cu legume pot fi descoperite aici.
Va invit sa ma urmariti pe Facebook pe pagina mea Mananca Sanatos cu Maria.