Chiar cred ca este cea mai gustoasa si sanatoasa cina din bucataria mea. Imbina perfect tot ce inseamna pentru mine mancare sanatoasa si in acelasi timp sa fie apetisanta, hranitoare, satioasa, simpla si rapida. Pastele sunt sănătoase dacă sunt consumate cu moderație și pot face parte dintr-o dietă echilibrată. Deci le consumam cu masura, asta e tot. Nu e necesar sa le eliminam de tot, decat daca avem un astfel de regim, o dieta pe care medicul sa ne-o ofere. Atunci, desigur, eliminam pastele, caci medicul stie cel mai bine.
Pana atunci, pentru cei care au voie si paste, iata o reteta culinara simpla si delicioasa, pe care eu o pregatesc de multi ani si mereu iese un succes veritabil. Nimeni nu o refuza.
Paste cu branza si spanac, un deliciu culinar de nota 10
Va las mai jos ingredientele pentru 4 adulti:
- 400 grame de paste
- 800 grame de telemea de care va place
- 4 oua
- 100 grame de unt
- 400 de grame de spanac proaspat sau congelat
Mod de preparare simplu si rapid:
- Fierbem pastele al dente.
- Scurgem pastele, nu le clatim.
- Peste ele radem branza.
- Adaugam ouale batute cu telul sau cu furculita.
- Adaugam untul tocat in cuburi mici, presarate uniform peste paste.
- Adaugam spanacul decongelat sau proaspat.
- Amestecam totul bine de tot.
- Dam la cuptor pana cand pastele de deasupra se rumenesc frumos.
- Servim cald sau rece.
Este o mancare delicioasa, pe care nimeni nu o va refuza. Spanacul se impaca foarte bine cu branza si de asemenea si cu pastele.
Pentru iubitorii de paste, acest preparat este o ocazie minunata de diversificare 🙂 Caci nu putem manca tot timpul doar paste cu sos sau paste cu branza. Mai venim si cu alte idei.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa: