Conopida este o crucifera sora buna cu broccoli. Este bogata in antioxidanti implicati in lupta importiva cancerului, este saraca in calorii si bogata in nutrienti. De asemenea, are indice glicemic redus asa ca este ideala si pentru cei care tin keto, dar si pentru cei care au diabet.
Lista mea de ingrediente pentru o mancare traditionala de conopida de post:
- 1 capatana de conopida
- sos de rosii la borcan, 450 ml
- 2 cepe mici
- 1 morcov mic
- 1/4 radacina de telina
- sare, piper
- ulei de floarea soarelui
- verdeturi aromatice (busuioc, oregano, cimbru)
- patrunjel verde
- 5 catei de usturoi
- 2 maini de masline fara samburi
Cum procedam pentru a pregati mancarea de conopida de post:
- Rupem conopida in buchetele. Le oparim in apa clocotita timp de 2 minute.
- Le scoatem la scurs intr-o oala incapatoare.
- Separat, intr-o tigaie mare, vom sota la foc mic ceapa tocata, telina data pe razatoare, morcovul dat pe razatoare, usturoiul tocat marunt. Adaugam uleiul, sare, piperul si verdeturile aromatice.
- Cand legumele sunt aproape facute, adaugam conopida oparita si bine scursa de apa.
- Focul sa fie mic. Adaugam 2 cani de apa si punem capacul pe oala. Lasam sa scada cam 15 de minute. Mai amestecam din cand in cand. Nu faceti praf conopida. Amestecati cu grija.
- La final, cand conopida este gata, adaugam sosul de rosii, maslinele + inca o cana de apa si lasam sa clocoteasca la foc mic aproximativ 5 minute. Vrem ca sosul de rosii sa fie si el fiert.
- Stingem focul, adaugam patrunjel tocat marunt si servim.
Mancarea de conopida este absolut divina si fara masline. Eu le adaug fiindca imi plac mie si mi se pare ca imbogatesc mancarea de conopida. De asemenea, eu mai adaug si ardei iute tocat marunt in tigaia in care fierbe mancarea. Voi adaugati doar daca stiti ca mancati iute. Eu mananc super iute ?
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa: