Cele mai bune chiftele sunt cele din legume si verdeturi proaspete, cu usturoi, ceapa si orice condimente va plac. Chiar nu este nevoie de carne pentru a pregati chiftele super gustoase. Chiftelele de post se prajesc pe gratar si se mananca asa cum doriti, cu mustar, cu keptchup, in paine integrala sau in franzela cea mai alba care va pica in mana la magazin.
Astazi descoperim o reteta simpla de chiftele de post, incredibil de gustoase si simplu de pregatit. Vom folosi fulgi de drojdie inactiva pentru a lega perfect compozitia pentru chiftele si astfel putem obtine o reteta de post 100% sanatoasa.
Lista de ingrediente necesare pentru cele mai simple chiftele de post din lume:
- 1 morcov dat pe razatoare
- 1 ceapa data pe razatoare
- 1 dovlecel sau zucchini dat pe razatoare
- 5 linguri de pesmet
- 3 linguri de ulei
- patrunjel tocat marunt
- marar tocat marunt
- usturoi pisat marunt
- 2 cartofi dati pe razatoare
- sare si piper
- 2-3 linguri de fulgi de drojdie inactiva
Cum pregatim cele mai bune chiftele de post din lume:
- Amestecam toate ingredientele si ar trebui sa obtinem o pasta groasa, modelabila, ca de aluat.
- Formam chiftele frumoase si le prajim direct pe gratar.
- Le intoarcem pe ambele parti si le scoatem cand sunt rumenite frumos.
- Le servim cu paine, simple, cu salata, cum dorim.
Evident, in aceasta reteta mai putem adauga ardei iute, proaspat sau fulgi chili, boia de ardei dulce sau iute, afumata, verdeturi aromatice proaspete sau uscate, chimen, chimion si orice alte condimente dorim si ne plac.
Da, puteti folosi oua pentru a lega compozitia mai bine insa exista si optiunea de a folosi fulgi de drojdie inactiva, pentru a pastra reteta de post 100%. Eu am incercat ambele variante si am ajuns la concluzia ca se pot obtine chiftele minunate si fara oua. Fulgii de drojdie inactiva substituie perfect oul.
Sper sa va inspire reteta mea si sa pregatiti chiftele de post, simple, delicioase, super hranitoare si usor de preparat.