Asa de bun si de sanatos! Am mancat divin si nu am muncit mai mult de 30 de minute. Si ca sa fiu sincera de tot, eu asa fac mai mereu. Gatesc rapid si de restul timpului citesc, lucrez, fac ordine prin casa, ma plimb, vad un film, na, ca totul omul :))
Si cred ca acesta este si farmecul meu in bucatarie, ca nu stau cu orele aici. Doar cat este necesar. Fiindca in viata trebuie sa stii sa te imparti in toate directiile necesare si sa nu faci exces din nimic. Totul cu masura 🙂
Iata si ingredientele pentru cea mai buna tocanita de ciuperci:
- 3 borcane de ciuperci Champignon a cate 300 g fiecare sau aproximativ
- 2 cepe mici
- 600 ml de sos de rosii
- sare si piper
- rozmarin, coriandru, chili
- 3-4 catei de usturoi
- ulei de masline sau de care doriti
- dafin
Mod de pregatire simplu si rapid:
- Tocam ceapa cat mai marunt si o punem la sotat intr-o oala incapatoare, cu putin ulei, sare, piper, dafin.
- Adaugam si ciupercile clatite bine, scurse bine. Le lasam la foc mediu si peste ele adaugam o cana de apa si punem capacul.
- Vrem ca ciupercile sa fiarba minim 20 de minute.
- Adaugam usturoi tocat marunt, rozmarin, chili, coriandru, ce verdeturi va plac.
- Cand ciupercile sunt gata, adaugam sosul de rosii si mai lasam 2-3 minute sa clocoteasca tocanita de ciuperci.
- Stingem focul si servim.
Tocanita de ciuperci este delicioasa alaturi de o salata de varza, parerea mea 🙂 Dar voi faceti cum considerati de cuviinta si puteti sa o serviti cum doriti, cu paine, cu mamaliga, cu salata, cu ce va place. Daca ar fi dupa copiii mei, am manca tocanita de cartofi cu lipie libaneza, caci ei au o mare pasiune pentru ea si ar manca orice cu ea :))
Va salut cu drag si va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete culinare sanatoase 🙂
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Cele mai noi retete de pe site>>>