Paste cu broccoli si parmezan 🙂 Iata o mancare sanatoasa pe care o puteti prepara in fix 30 de minute, rotunjit 🙂 Nici nu va trebuie 30 de minute decat daca vreti sa ma chinuiti sa tocati capatana de broccoli in buchetele de aceeasi marime. Altfel, daca va miscati mai cu talent, aceasta mancare sanatoasa si delicioasa poate fi gata si in 15 minute.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru paste cu broccoli si parmezan, 2 portii de adult:
- 400 grame broccoli
- 200 grame paste de grau dur (nu paste de faina alba)
- 2 catei de usturoi (optional)
- 4 linguri ulei de masline sau 50 grame unt
- 6 linguri de parmezan ras sau mai mult/ mai putin, dupa gust
- sare si piper
Iata instructiunile pas cu pas pentru a pregati paste delicioase cu broccoli si parmezan:
- Broccoli se spala si se toaca buchetele/ cuburi.
- Punem o oala de apa la fiert si cand apa clocoteste, stingem focul. Adaugam buchetelele de broccoli si le lasam 5 minute. Apoi le scurgem.
- Pastele se fierb in apa de la broccoli daca dorim sau in alta oala. Le lasam cat scrie pe pachet daca dorim paste al dente.
- Pastele fierte se scurg de apa, se amesteca impreuna cu broccoli innabusit, adaugam sare, piper, ulei de masline, usturoi pisat marunt, parmezan ras.
- Serviti cu un pahar de vin rosu, alb, rose sau cu un lichior italienesc, ce doriti si va place 🙂
Pastele cu broccoli si parmezan pot avea in compozitie si alte ingrediente: masline, capere, sos pesto, ce doriti si credeti ca poate face acest preparat si mai gustos.
Va doresc sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
De asemenea, va invit sa ma urmariti pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria
Cele mai noi retete de pe site>>>