Daca aveti prin casa 3-4 banane prea coapte sa mai fie mancate, va recomand aceasta reteta absolut minunat de simpla si rapida. Este deja ultra faimoasa pe net, banana bread, echivalentul unui chec cu banane.
Iata ce ingrediente am folosit eu pentru o banana bread minunata:
- 3 banane mari, coapte
- 2 oua
- 100 g unt
- 50 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta de rom
- un praf de sare
- 250 g faina
- 1 pliculet de praf de copt
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
Cum se procedeaza pentru a obtine cea mai buna banana bread din lume?
Amestecati toate ingredientele, in ordinea in care le-am scris in lista sau in alta ordine, nu prea conteaza. Ideea este sa amestecati totul bine. Eu am folosit o lingura de lemn si un bol foarte mare ca sa fiu sigura ca nu dau pe dinafara.
Apoi am pus hartie de copt intr-o tava si am turnat acolo compozitia. Am dat-o la cuptorul preincalzit timp de 40 de minute, cam 175 de grade celsius. Focul sa fie cam la nivel mediu. Checul cu banane se va lasa putin, nu va dezamagiti. Am inteles ca este absolut normal, fiindca la mijloc sunt fructe si ele trag compozitia in jos, oricat de mult ar vrea ea sa creasca.
Banana bread se scoate din cuptor, se lasa la racit si abia apoi se taie. Este pufoasa, are aroma incredibil de buna, vanilie cu rom si banana 🙂 Este absolut divin!
Sper sa va iasa si voua la fel de bine cum mi-a iesit si mie. Este o reteta simpla, de pregatit rapid, cand vreti un desert sanatos cat mai gustos.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Cititi si alte articole inspirate din dieta mediteraneana.