Ce imi place enorm la biscuiti este ca sunt portii mici de desert. Si cat timp controlezi ingredientele pe care le pui in aluat, poti sa te trezesti cu biscuiti chiar sanatosi, nu doar gustosi.
Asa se face ca biscuitii ies de minune si daca in loc de zahar alb pui zahar brun sau daca in loc de faina alba pui faina integrala 🙂
Reteta mea de biscuiti extrem de gustosi:
- 1 pachet de unt de 200 g
- 10 linguri de zahar brun sau zahar alb
- 300 – 400 g faina integrala sau faina alba
Optional puteti adauga si zahar vanilat, esenta de rom, coaja de portocala, scortisoara, ghimbir macinat, nucsoara macinata, cardamom si orice altceva doriti 🙂
Cum se prepara cei mai buni biscuiti din lume?
- Lasati untul sa se topeasca la temperatura camerei.
- Amestecati untul topit cu zahar si cu faina + esente si arome daca doriti.
- Formati un aluat modelabil, de consistenta plastilinei. Nu ezitati sa mai adaugati faina sau unt daca e nevoie.
- Formati bile mici de aluat si asezati-le intr-o tava de cuptor, pe hartie de copt sau direct in tava.
- Presati fiecare bila cu dosul furculitei.
- Dati la cuptor pana cand biscuitii sunt aurii 🙂
- Serviti cu lapte sau cu ceai, cafea, cacao 🙂
Sunt biscuiti super sanatosi fata de orice gasiti in comert. Nu au conservanti, nu au coloranti, nu au nimic sintetic. Deci puteti sa ii oferiti si copiilor si sa va bucurati musafirii cu ceva bun fara sa depuneti prea mult efort 🙂
Sanatate multa si spor la retete culinare delicioase!