Orezul cremos cu unt si sare este cea mai buna garnitura din lume, daca ii intrebati pe copiii mei 🙂 Este chiar mai gustoasa decat piure-ul de cartofi, decat cartofii prajiti si multe alte garnituri pe care toata lumea le adora. Azi va invat sa pregatiti orez cremos cu unt si sare, o mancare simpla si sanatoasa, numai buna de servit celor dragi.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru 2 portii mari de adult de orez cremos cu unt si sare:
- o cana de orez basmati
- o lingurita de sare
- 50 de grame de unt
- parmezan sau peccorino (optional)
Mod simplu de pregatire a celui mai cremos orez cu unt si sare:
- Fierbem orezul in stil asiatic: o cana de orez are nevoie de 2 cani de apa. Focul sa fie mic, oala sa fie semi-acoperita. Asteptam sa se absoarba toata apa si orezul e gata.
- Stingem focul, adaugam sare si unt. Untul se va topi iar orezul va absorbi toata aroma acestuia.
- Optional putem adauga si parmezan sau peccorino sau orice alta branza ne place.
- Servim ca atare, simplu sau alaturi de o salata care ne place.
Orezul cu unt este pur si simplu delicios. Merge bine alaturi de peste, alaturi de salate, alaturi de spanac 🙂 Orezul cremos cu unt si sare este delicios chiar si atunci cand este servit ca atare, ca o masa de sine statatoare. Si daca nu folositi unt, puteti sa il inlocuiti cu succes cu ulei de masline sau cu ulei de susan.
Deci se poate pregati si orez cremos cu ulei si sare 🙂
Pofta buna si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!