Cartofii merita o reputatie mai buna fiindca sunt deosebit de sanatosi atunci cand nu sunt prajiti. Cartofii fierti si cartofii copti sunt mana cereasca pentru cei care tin dieta pentru ca ofera amidon rezistent, care se comporta asemenea fibrelor sanatoase in organism. Cartofii reci, in mod special, sunt bogati in amidon rezistent si astfel induc in organism o stare prelungita de satietate. Adica ne simtim satui 🙂
Astazi va invat cum sa pregatiti cei mai buni cartofi natur pe care am avut ocazia sa ii mananc. Va las mai jos o lista de ingrediente necesare pentru 2 portii mari de cartofi natur cu unt, usturoi si marar, suficient cat pentru 2 adulti infometati 🙂
- 600 de grame de cartofi
- 50 de grame de unt
- 4 fire de marar
- sare si piper alb, negru, roz, orice piper aveti
- 2 catei de usturoi pisati marunt
Mod simplu de pregatire pentru cei mai buni cartofi natur din lume:
- Fierbem cartofii in coaja.
- Ii decojim si ii taiem cuburi.
- Cuburile de cartofi fierti se pun intr-o tigaie incapatoare impreuna cu untul, sare, piper, usturoi pisat marunt.
- Dam focul mic de tot si invartim cartofii in untul care se topeste timp de 1-2 minute. Nu vrem decat sa se topeasca frumos untul si cartofii sa se amestece cu untul topit, cu sarea, piperul si usturoiul. La caldura, aromele se combina minunat.
- Adaugam marar tocat pe deasupra si asta e tot. Stingem focul si servim cei mai buni cartofi natur din lume.
Va spun drept ca eu am fiert cam 1,5 kg de cartofi pentru ca am avut musafiri. Si desi am crezut ca sunt suficienti, nu au fost :)) A fost cearta pe ultima portie de cartofi natur si a trebuit sa cedez. Am gustat de la sotul meu 2 cartofi si a comentat. Asa ca zilele acestea voi face o transa noua de cartofi natur si de data asta o sa pun si fulgi de ardei iute ca sa fac ceva si mai gustos, si mai delicios: cartofi natur picanti 🙂
Va salut cu drag si va doresc multa sanatate si inspiratie culinara!