Rar gasesti o mancare atat de simpla si atat de rapida precum cea de praz cu masline si sos de rosii. De asemenea, unde mai pui ca este un preparat culinar sanatos, delicios si cu putine calorii. Mie mi se pare ca bifeaza cam tot ce e de bifat pentru noi, cei care suntem interesati sa mancam sanatos si gustos.
Este si motivul pentru care mancarea de praz cu masline este in meniul nostru in acest sezon, cat de des pot sa il includ.
Va las mai jos lista de ingrediente necesare pentru o mancare delicioasa:
- 5 tulpini de praz
- 2 legaturi de ceapa verde
- 2 cepe uscate
- 500 ml sos de rosii – rosii pasate
- 2 maini mari de masline
- 3 linguri de ulei de care va place, eu pun de masline
- o cana de apa
- sare, piper, dafin, cimbru
Modul de pregatire este super simplu si veti obtine o mancare delicioasa de praz cu masline:
- Tocam marunt ceapa uscata, ceapa verde, prazul.
- Punem totul la foc potrivit, cu 3 linguri de ulei de masline, intr-un ceaun incapator sau intr-o oala potrivita.
- Lasam legumele sa scada la foc potrivit cam 10 – 12 minute. Completam cu apa din timp in timp, ca sa nu se arda ceapa si prazul. Eu pun cam o cana de apa dar o pun treptat, nu toata cantitatea odata. Vreau ca ceapa si prazul sa se innabuse suficient de bine.
- Adaugam sare, piper, dafin, cimbru si lasam totul sa fiarba cam 30 de minute sau pana cand legumele sunt pregatite complet.
- Cand sunt gata si prazul si ceapa, fierte complet, adaugam sosul de rosii si mai lasam totul sa fiarba impreuna inca 5-6 minute.
- Stingem focul, adaugam maslinele si mancarea e gata.
Eu prefer acest preparat culinar delicios cu mamaliga dar sa stiti ca merge de minune si cu paine buna. Daca aveti paine cu maia, e si mai bine.
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!
Va invit sa ma urmariti pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria
Cele mai noi retete de pe site>>>