Chiftelutele de peste afumat sunt rapide, usor de pregatit, destul de sanatoase si pot fi perfecte pentru cand nu ai chef sa dai drumul la plita. Mai ales vara, chiftelutele de peste sunt ideale insa as putea sa spun ca si in restul anotimpurilor putem sa ne aventuram sa le pregatim decat sa prajim chiftele clasice. Personal, cred ca miros mai urat si mai greu decat atunci cand prajesti chiftele, rar as putea sa intalnesc.
Asa ca am trucurile mele ca sa imi pregatesc chiftele fara prajeala, fara ulei. Iar cele din macrou afumat sunt ideale, mai ales ca sunt bogate in Omega 3, cu rol antiinflamator, de reglare a colesterolului rau LDL si nu numai.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru a pregati chiftelute de peste fara prajire:
- 1 macrou afumat
- 2 fire de marar proaspat
- 2 fire de patrunjel proaspat
- 2 linguri de maioneza
- un praf de piper
- sucul unei jumatati de lamai
Cum procedam pentru a pregati cele mai simple chiftelute de peste afumat:
- Dezosam cu atentie macroul afumat. Sa nu ramana niciun os.
- Pestele dezosat se combina cu restul ingredientelor. Patrunjelul si mararul sa fie tocate cat mai marunt.
- Maioneza poate fi facuta in casa sau poate fi cumparata. Ideala ar fi maioneza cu putin hrean care taie din gustul gras al pestelui afumat.
- Stropim tot amestecul cu suc de lamaie, presaram piper si avem baza pentru chiftele.
- Dupa ce amestecam bine ingredientele, formam chiftele si le asezam pe o farfurie.
- Dam chiftelele la frigider pentru minim 1-2 ore si apoi sunt gata sa fie consumate.
Aveti incredere ca daca le lasati la frigider, sunt mai bune. Cand sunt reci, chiftelutele de peste sunt mai putin gretoase. Si daca vreti sa le mancati in stil mare, puneti putin sos de hrean langa ele si serviti-le impreuna cu acesta. O sa va placa la nebunie combinatia dintre peste afumat si hrean.
Da, in loc de macrou afumat puteti folosi ce peste doriti. Eu am dat cam 10 lei pe un macrou afumat foarte mare si din el am facut chiftele pentru 2 adulti si 2 copii. A fost suficient cat sa ne luam doza necesara de Omega 3. Eu mi-o iau si din semintele de chia 🙂
Va doresc pofta buna si sanatate maxima!
Va mai astept pe blog cu si mai multe retete culinare sanatoase, dietetice, delicioase si rapide!
Va invit sa ma urmariti si pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria