Creierul si inteligenta emotionala, de Daniel Goleman

Daniel Goleman este considerat de multi dintre noi ca fiind cel mai important autor al cartilor de inteligenta emotionala. A scris carti care ne schimba viata si poate ca multi dintre noi nici nu realizeaza acest lucru. Ne luam lectiile care ne intereseaza si ajungem sa le aplicam in viata noastra in mod involuntar. Ajungem sa luam decizii mai bune in viata, reusim sa legam relatii mai eficiente si reusim sa fim mai empatici si mai creativi.

Cartile pe care le citim ajung sa ne modeleze si de aceea este foarte important sa ne alegem in mod just lecturile.

Cartea de azi, „Creierul si inteligenta emotionala” este o carte super utila tuturor celor care vor sa inteleaga mecanismele stresului, ale invatarii, ale starii de flux (starea in care poti avea performanta optima), ale starii de epuizare si nu numai.

In principiu, creierul nostru poate fi ajutat sa ne aduca intr-o stare de performanta optima, pentru a obtine rezultate maxime intr-un timp scurt. Este zona de eficienta maxima in care putem lucra, invata, studia si livra rezultate excelente. Insa nu toti cunoastem mecanismele prin care inteligenta emotionala poate fi accesata si folosita la maxim.

„Cand vine vorba de eficienta personala, trebuie sa fie in cea mai buna stare interna pentru sarcina pe care ne dorim s-o indeplinim, iar fiecare stare interna are avantajele si dezavantajele sale.”, scrie Daniel Goleman in cartea sa.

Cu alte cuvinte, IQ-ul conteaza enorm dar stim cu totii persoane super inteligente care nu reusesc sa isi atinga obiectivele in viata. Asta pentru ca IQ-ul are nevoie si de EQ (inteligenta emotionala) ca sa armonizeze viata unei persoane. Nu este totul sa ai un IQ mare. Trebuie sa detii si cheile inteligentei emotionale pentru a fi performant in mod real.

Va invit sa cititi mai mult despre inteligenta emotionala si daca va doriti o carte usoara, simpla, interesanta si super captivanta, sa o cumparati pe aceasta. „Creierul si inteligenta emotionala” are 110 pagini, deci se citeste rapid si va ofera o perspectiva buna asupra modului in care lucram la capacitate maxima si la nivel optim de performanta.

Mi-a luat 2 ore sa o citesc si mi-am extras din ea idei absolut esentiale.

Spor la lectura si mult succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...