Mancarea de urzici este absolut minunata si pentru organism dar si pentru o masa gustoasa pe care nu o vei gasi probabil la restaurant 🙂 Este o mancare modesta pe care toata lumea o adora. Mai greu este sa alegi urzicile, sa le speli si sa le pregatesti. Dar va arat cum procedez eu pentru ca treaba sa mearga simplu si rapid 🙂
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru o mancare delicioasa de urzici, 2 portii pentru adulti:
- 1 kg de urzici
- 5 linguri malai
- 5 catei de usturoi
- sare si piper
- 5 linguri ulei de floarea soarelui sau de masline
Mod de preparare pentru cea mai gustoasa mancare de urzici din lume:
- Spalam urzicile si le culegem frumos. Sa nu aiba impuritati si buruieni. Am vazut eu urzici care aveau printre ele jumatate de padure cu tot cu buruieni, crengi si betisoare :)))
- Punem urzicile la fiert intr-o oala mare, cu o cana de apa.
- Lasam focul mediu, punem sare si piper, mai invartim din cand in cand cand ne amintim :))
- Peste fix 20 – 25 de minute urzicile ar trebui sa fie gata.
- Daca aveti blender vertical de inox, bagati-l in oala cu urzici si faceti-le praf. Daca nu aveti blender de inox si este de plastic, asa cum am si eu, lasati urzicile sa se raceasca si apoi blenduiti-le.
- Punem inapoi urzicile la fiert si adaugam usturoiul pisat marunt si malaiul. Amestecam bine timp de 5-6 minute ca sa fie malaiul super fiert. In functie de malaiul folosit, lasati la fiert mai mult.
- Servim cu paine prajita sau cu mamaliga, evident 🙂 Si daca aveti alaturi si un pahar de vin rosu, ar fi un vis implinit pentru cei dragi!
Mancarea de urzici este absolut minunata. Merita tot efortul. Este o mancare pe care trebuie sa o pregatesti macar de 5-6 ori intr-o primavara obisnuita. Urzicile scad colesterolul, trigliceridele, regleaza tranzitul, previn obezitatea si au multe alte beneficii si mai wow.
Sanatate maxima va doresc si mult succes in tot ce faceti!
Cele mai noi retete de pe site>>>