Este un deliciu pe care eu l-as pastra in meniu zilnic daca s-ar putea. Din pacate, ouale trebuie consumate cu masura, asa ca nu putem manca asa ceva zilnic in niciun caz. Cel putin eu nu as putea sa am omleta in fiecare zi si nici nu as recomanda sa fie consumata asa de des. Oul este bogat in aminoacizi si evident ca aduce aport mare de proteine, insa totul trebuie consumat cu masura.
Va las azi o reteta delicioasa de omleta in stil mediteranean
Ingredientele se pot modifica dupa cum doriti. Nu este nimic batut in cuie. Am vazut omlete delicioase cu tot felul de legume, deci nu este necesar sa va restrangeti la lista mea de ingrediente.
Ce ingrediente am folosit eu pentru omleta in stil mediteranean:
- 4 oua
- 1 dovlecel sau 1 zucchini
- o mana de masline
- 2 fire de patrunjel
- sare, piper
- 2 linguri de ulei de masline
Cum procedam pentru a pregati omleta delicioasa cu dovlecei:
- Tragem la tigaie dovleceii cateva secunde, nu mult. Nu vrem sa se rumeneasca. Doar sa sfaraie putin.
- Adaugam maslinele, patrunjelul tocat si ouale batute bine, sare, piper.
- Facem omleta pe ambele parti si o rumenim cat consideram ca este necesar.
- Servim alaturi de salata de castraveti, de rosii, de salata verde, de andive, ce vrem noi.
Mancarea este delicioasa. Este o omleta banala dar va asigur ca se schimba complet cand adaugam dovleceii. Dovleceii pot fi inlocuiti cu zucchini si chiar nu este necesar sa ii prajim.
Mai puteti folosi si rosii, daca doriti. Alte legume care merg in omleta: broccoli, sparanghel, ciuperci, ardei gras, ceapa alba si ceapa verde etc.
Oul simplu este foarte hranitor insa alaturi de legume poate fi absolut perfect. Va invit ca la urmatoarea omleta sa adaugati si cateva frunze de spanac sau o mana de dovlecei si de masline. S-ar putea sa va placa!
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Cele mai noi retete de pe site>>>