Ravioli cu ciuperci si usturoi 🙂 Cine ar refuza o portie generoasa din aceasta mancare italieneasca delicioasa si super hranitoare? Eu nu voi refuza niciodata o portie de paste, in principiu pentru ca eu iubesc pastele si apoi pentru ca sunt hranitoare si satioase. Mai mult, sunt facute din faina, apa si sare, asa ca sunt cat se poate de sanatoase, lasand la o parte conspiratia cu faina care e mai periculoasa decat ne imginam… Daca e asa, nu mai mancam nimic. Ne ascundem intr-o casa de la munte, traim ca oamenii padurii, mancam doar radacini si bem apa de izvor. Eu una prefer sa mananc si paste, mananc si zahar, totul cu moderatie, nimic in exces.
Azi va prezint o reteta care o sa va placa enorm si care va aduce zambetul pe buzele tuturor 🙂 Ravioli sunt paste umplute cu diverse umpluturi. Azi am gasit ravioli cu ciuperci in coletul trimis de rudele din Italia. Am rude in nordul Italiei, in centrul Italiei si in sudul Italiei. Nu va imaginati ce minunatii de mancaruri am savurat in vacanta petrecuta la ei. Italia este fenomenala. Ma gandesc uneori sa ma mut acolo.
Haideti sa va spun ce ingrediente folosim pentru ravioli cu ciuperci, 2 portii de adult:
- 200 grame de ravioli umpluti cu ciuperci
- 400 grame de ciuperci champignon brune sau albe, ideal brune
- 4 linguri de ulei de masline
- sare, piper dupa gust
- 2-4 catei de usturoi
- cimbru, oregano, busuioc (Sfanta Treime a condimentelor italienesti).
Cum procedam pentru cea mai buna mancare italieneasca cu ravioli:
- Tocam ciupercile si le tragem la tigaie cu ulei, sare si piper + cateii de usturoi pisati marunt.
- O sa vedeti ca ciupercile isi lasa propriul suc asa ca nu se vor praji, ci se vor sota.
- Cam in 30 de minute o sa vedeti ca ciupercile devin uleioase, sticloase si ca apa s-a evaporat.
- In acest moment vom pune ravioli direct in oala cu ciuperci si completam cu o cana de apa.
- Punem capacul peste oala si lasam ravioli sa fiarba impreuna cu ciupercile.
- Adaugati mai multa apa daca nu credeti ca este suficient ca ravioli sa fiarba.
- Apa scade cam in 10 minute, suficient cat sa se fiarba complet ravioli.
- Asezonam cu cimbru, oregano si busuioc si stingem focul.
- Optional, mai stropim cu putin ulei de masline iar doritorii pot pune si parmezan ras pe deasupra.
Serviti alaturi de un pahar de vin rosu si bucurati-va de o masa italieneasca delicioasa. Este o mancare sanatoasa si hranitoare. Ravioli sunt umpluti cu ciuperci de data aceasta dar exista si alte sortimente cu alte umpluturi.
Mie imi plac ravioli cu ciuperci si stiu ca se pot face si acasa, motiv pentru care zilele urmatoare am de gand sa incerc si eu sa ii prepar astfel. Ar fi mai ieftin si mai sanatos sa incerc sa ii fac acasa 🙂
Va salut cu drag si va doresc mult succes in tot ce faceti!
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa: