Budincile nu sunt intotdeauna dulci. Exista si budinci sarate si sunt extrem de hranitoare. Ba chiar le apreciem mai mult pe acestea fiindca sunt perfecte si pentru micul dejun, si pentru pranz, cina sau gustare in timpul zilei.
Si astazi va ofer o reteta delicioasa, simpla si rapida, care se pregateste in cateva minute. Si cel mai frumos este ca in loc de broccoli puteti sa folositi si dovlecel, conopida sau alte legume care va plac si care simtiti ca se potrivesc.
Budinca de azi se prepara cu broccoli si are nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 300 g paste
- 500 g broccoli oparit rapid in apa clocotita si cu focul stins
- 300 g branza telemea
- 50 g unt
- 5 oua
Iata cum procedam pentru a realiza o budinca delicioasa si super hranitoare:
- Pastele se fierb al dente.
- Broccoli-ul se rupe in buchetele si se opareste rapid in apa colocotita. Focul sa fie stins.
- Amestecam pastele fierte si scurse de apa, broccoli-ul oparit, branza sfaramata si ouale batute bine, cu unt.
- Adaugam oala la cuptor si lasam budinca sa se pregateasca singura. Se descurca ?
- Servim cand budinca este perfect prinsa, rumena.
Este o mancare super satioasa, foarte hranitoare, extrem de gustoasa. O servim alaturi de salata, desigur. Legumele si verdeturile au fibre care pot prelua o parte din glucidele si lipidele consumate la masa si le pot evacua in colon fara ca acestea sa se absoarba. Ideea de baza este sa mancam cate putin din toate. Sa nu facem excese din nicio grupa alimentara. Caci stiu ca este la moda sa mananci multe proteine. Si unii oameni uita ca avem nevoie si de legume, si de verdeturi, chiar si de fructe, toate consumate in cantitati optime.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!