Fiecare zi aduce o salata noua. Si fiecare salata noua aduce o paleta diferita de vitamine, minerale si antioxidanti. Asta inseamna sa mananci un curcubeu alimentar, sa iti asiguri o paleta larga de nutrienti, sa mananci cate putin din toate alimentele care ne promoveaza sanatatea.
Iata cele 7 salate pe care vi le propun pentru saptamana aceasta, cate una pentru fiecare zi:
Salata de kale, ceapa, morcov, ulei de masline, suc de limeta, sare si piper. Este o salata destul de originala, chiar si pentru mine. Nu am incercat-o de mult timp dar merita din plin fiindca in ea gustul de kale nu se simte atat de pregnant. Kale este o varza creata de culoare verde-inchis, inclusa pe lista superalimentelor, cu beneficii wow dar cu un gust si o consistenta care nu o face sa fie preferata multora. E acceptabila pentru mine, mai ales daca este intr-o combinatie buna.
Salata de kale, porumb, ceapa, rosii, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Din nou folosim kale pentru ca este o verdeata super benefica pentru sanatatea noastra. Nu este mai gustoasa decat salata romaneasca, asta e clar. Dar fiindca aduce in meniu nutrienti interesanti si antioxidanti minunati, o lasam sa fie ☺️ Si ii dam mai multe sanse!
Salata de mangold, kale, rosii, ceapa, castraveti, sare, piper, ulei de masline si suc de lamaie. Si in acest caz avem o salata originala, foarte sanatoasa si super hranitoare. Tine de foame cateva ore, motiv pentru care merge de minune si servita ca atare, fara garnitura.
Salata de spanac, rosii, castraveti, masline, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Este o salata specific mediteraneana, daca ma intrebati pe mine. Si asa cum poate stiti, eu iubesc enorm dieta mediteraneana si toate retetele inspirate din acest stil de alimentatie super versatil. Salata de mai jos este un exemplu de salata super simpla, eleganta, originala si completa. Nu ii lipseste nimic.
Salata de mangold, salata verde, ardei kapia, masline, ceapa, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Mangoldul este o salata minunata, foarte hranitoare, super sanatoasa. Are gust de sfecla si chiar si denumirea este de sfecla elvetiana. Frunzele de mangold se gasesc destul de rar si atunci cand reusiti, recomandarea mea este sa ii dati o sansa si sa o tocati intr-o salata. S-ar putea sa va placa.
Salata de sfecla fiarta si data pe razatoare, ulei de floarea soarelui, sare, piper, suc de lamaie sau otet. Este salata preferata a copiilor mei. Si cred ca nici in cazul meu nu este departe de top 3 fiindca are un gust perfect pentru orice garnitura ai avea alaturi. Pilaf, piure, paste, you name it! Salata de sfecla merge incredibil de bine. Si ca sa nu uitam de beneficii, sa tinem cont ca sfecla curata sangele si limfa, elimina toxinele din corp si previne cresterile anormale de colesterol si trigliceride. Nu-i rau deloc!
Salata Tabbouleh, una dintre cele mai delicioase retete vegetariene din cate exista, fara exagerare – patrunjel tocat marunt, rosie tocata marunt, cous cous fiert, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline. Optional, puteti adauga si ceapa tocata marunt, ardei gras rosu tocat marunt si sirop de rodie (melasa). Mie imi place salata tabbouleh fara cele 3 ingrediente de la final dar voi faceti cum considerati de cuviinta. Merita oricum sa incercati pe ambele variante. Eu cumpar tabbouleh doar daca ma grabesc si nu am timp sa prepar salata acasa. Altfel, salata aceasta orientala se prepara usor si rapid si acasa.
Acestea sunt cele mai noi 7 idei de salate sanatoase, gustoase si super simplu de pregatit. Merg ca atare, servite separat dar merg perfect si langa o garnitura delicioasa. Va recomand cartofii fierti, cartofii pregatiti la cuptor, ciupercile pregatite la ceaun cu mujdei si patrunjel, orezul cu legume sau cu ciuperci, tocanitele, ostropelul de ciuperci si orice alta garnitura va aduce bucurie cand este pe masa voastra.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Ma puteti urmari si pe Facebook si pe Instagram 🙂