Ne place mancarea asiatica si uneori este la un pas distanta 🙂 Chiar nu trebuie sa ajungem in Tokio sau in Shanghai ca sa mancam mancare asiatica autentica? Se poate si la noi in Bucatarie?? Haideti sa facem o incercare si sa vedem cat de bine ne poate iesi mancarea asiatica acasa 🙂 S-ar putea sa ne surprindem!
Iata ce ingrediente sunt necesare pentru 4 portii mari de orez pufos cu ciuperci:
- o cutie de ciuperci Champignon brune sau albe – 1 kg
- 2 cani orez basmati + 4 cani apa
- 10 linguri sos de soia
- 5 linguri ulei de floarea soarelui
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa medie
- sare, piper, 5 Chinese Spices (anason, cuisoare, scortisoara, piper, fenicul)
Iata si instructiunile necesare ca sa va iasa cea mai buna mancare asiatica acasa la dvs.:
- Orezul se pune la fiert intr-o oala antiaderenta. 2 cani de orez au nevoie de 4 cani de apa. Nu amestecam, dam focul mediu, punem capacul, tragem cu ochiul din cand in cand sa fim pe faza cand orezul e gata si apa a disparut.
- Ciupercile se spala, se toaca, se pun la sotat cu ulei, sare, piper, ceapa, usturoi, 5 Chinese Spices. Le lasam sa sfaraie, sa isi lase apa, sa se absoarba apa, sa devina lucioase. Acum sunt gata, cand sunt lucioase si apa s-a evaporat. Procesul dureaza cam 30 de minute.
- Peste ciupercile deja pregatite vom adauga sosul de soia.
- Ciupercile cu sos de soia se combina cu orezul pufos.
- Serviti cu increderea o mancare asiatica delicioasa.
In aceasta mancare asiatica puteti include si ardei iute, fulgi de chili, pasta de soia, ceapa verde si orice alte ingrediente vi se par gustoase 🙂
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!