Daca as putea sa am in frigider o mancare la care sa merg mereu si sa stiu ca pot sa o consum fara mari griji ca are prea multe calorii, aceasta salata ar fi castigatoarea. Este si gustoasa, si satioasa, are si probiotice in cantitate mare, nu este grasa si nu are nevoie decat de 45 de minute sa fie gata.
Azi va demonstrez ca puteti sa pregatiti o mancare delicioasa din legume fierte, nu prajite, nu condimentate, nu imbunatatite in niciun fel. Noi de obicei nu prea suntem innebuniti dupa legume fierte dar in anumite combinatii, veti vedea ca sunt minunate.
Ingrediente necesare pentru Salata a la Russe sau salata de Beouf de post, fara carne, 6 portii de adulti:
- 7 cartofi mari sau 10 cartofi medii
- 3 morcovi medii
- 6 castraveti murati in saramura sau in otet, eu prefer in saramura
- 6 lingurite de mustar
- zeama unei lamai
- 6 linguri de ulei
- putin piper
Mod de preparare pentru Salata a la Russe sau Salata de Boeuf fara carne:
- Fierbem cartofii in coaja si morcovii.
- Decojim cartofii cand sunt fierti si raciti.
- Pastram 2 cartofii medii sau 1 cartof mare pentru a face din el maioneza.
- Tocam cartofii si morcovii in cuburi mici.
- Tocam si castravetii murati in cuburi mici.
- Cartofii pentru maioneza se piseaza ca pentru piure, fin de tot.
- In piure-ul rezultat punem mustarul, uleiul si zeama de lamaie + piperul.
- Amestecam bine piure-ul si vedem ca incepem sa obtinem un sos cremos ca de maioneza.
- Legumele tocate se combina cu maioneza noastra vegetala si facuta in casa.
- Ornam daca dorim cu felii de castraveti murati, cu masline, cu ce dorim, daca dorim.
Dragilor, servim o salata a la Russe fara maioneza, fara oua, fara bani consumati, cu putin ulei. Nu avem nevoie de maioneza cumparata si nici de maioneza cu oua pentru ca de fapt si de drept, ce ne place noua in maioneza este de fapt si de drept gustul acru. Asa ca in loc de oua si ulei folosim cartof fiert, care faca baza maionezei. Si in acest piure de cartof fiert adaugam ce stim noi ca da gust maionezei: mustar, zeama de lamaie, piper. Uleiul este ca sa obtinem cremozitate, consistenta.
Eu folosesc ulei de masline pentru orice salata. Uneori folosesc ulei de floarea soarelui si imi place mult cel de la manastire, caci ma gandesc mereu ca este facut de oameni care binecuvanteaza roadele muncii lor. Nu este musai sa va luati dupa mine si sa cumparati produse de la manastire. Eu va spun ce fac eu. Cand merg si gasesc produse, cumpar de la ei. Miere, vin, ulei. Macar atat.
Salata a la Russe de post este o mancare vegana delicioasa, o mancare de post modesta dar gustoasa si hranitoare. Poate sta bine mersi in frigider si cand va este foame sau vreti ceva rapid, scoateti 2-3 linguri de salata si mancati. Cu paine, fara paine, fiecare stie cum ii este mai bine.
Eu, daca mananc paine, stiti ca o aleg pe cea cu grau integral, ca sa imi aduca aport de proteine si fibre, nu doar calorii si nu doar faina alba care creste glicemia aiurea. Daca tot dati un ban, dati-l pe ce trebuie. O paine integrala merita fiindca tine de foame si chiar poate sa scada colesterolul datorita fibrelor si proteinelor. Mancam mai putin, se absoarbe mai multa grasime din ce consumam la masa si asta datorita fibrelor din paine care actioneaza ca niste buretei. Fibrele inmagazineaza grasimea din alimente si o evacueaza intr-o masura mare direct in colon, fara sa se mai depoziteze. E de bine!
Va doresc sanatate maxima si sa aveti parte de colesterol in limite normale, ficat sanatos si pancreas fericit!
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa: