Dragilor, cred ca o salata de cruditati cu maioneza nu refuza nimeni 🙂 Eu sigur nu refuz, nici macar daca trebuie sa o prepar singura acasa, pentru ca este simpla si rapida. Cat despre gust, va asigur ca o sa va placa enorm, asta daca nu stiti deja cat de gustoasa poate sa fie. Iar daca maioneza este sanatoasa, fiti sigur ca aveti pe masa un preparat culinar cat se poate de hranitor si nutritiv.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru o salata de cruditati cu maioneza:
- 2 morcovi mari
- 1 radacina de telina medie
- 1/2 pastarnac
- o legatura mica de patrunjel
- 5-6 linguri de maioneza
- sucul unei lamai
- sare si piper
Cum se procedeaza pentru a pregati aceasta salata delicioasa de cruditati cu maioneza:
- Dam pe razatoare morcovul, telina si pastarnacul. Eu nu le decojesc, doar le spal sub jet de apa rece.
- Tocam marunt patrunjelul.
- Amestecam ingredientele intr-un bol incapator si le stropim imediat cu sucul de lamaie. Acest lucru le va face sa isi pastreze culoarea vie mult timp.
- Adaugam si maioneza, sare si piper. Amestecam bine.
- Servim cu paine integrala, paine cu graham, lipie libaneza sau paine prajita 🙂
Va garantez ca o sa va placa enorm aceasta salata de cruditati cu maioneza, fie ca faceti maioneza acasa sau o cumparati. Exista si maioneza de post: frecati mustar cu ulei de masline si cu suc de lamaie pana cand obtineti o emulsie cremoasa si delicioasa. Odata incorporata in orice salata, nimeni absolut nu va percepe daca este maioneza de post sau maioneza clasica. Oul nu are niciun gust in maioneza. Se simte doar mustarul, sucul de lamaie…
Desigur, cine doreste poate sa foloseasca si piept de pui fiert si tocat marunt in aceasta salata de cruditati. Salata se poate prepara si cu piept de curcan fiert si tocat marunt iar cantitatile chiar nu trebuie sa fie batute in cuie. Noi stabilim ce procent din salata vrem sa fie format din carne si ce procent vrem sa fie format din radacinoase.
Ceea ce pot sa va spun este ca aceasta salata de cruditati merge de minune ca aperitiv la orice masa festiva aveti. Se termina prima si de obicei eu recomand sa fie consumata fara paine. Este foarte satioasa si hranitoare si daca maioneza este bine facuta, nu va fi gretoasa si nu va avea nevoie de paine.
Sper sa incercati salata mea de cruditati si sa va placa!
Cititi si alte articole inspirate din dieta mediteraneana.