Este o reteta de mancare mediteraneana autentica 🙂 Probabil ca ar fi in top 3 cele mai gustoase supe din bucataria mea, evident. Este un preparat culinar simplu si rapid, care nu poate bucura decat de succes complet, oricat de mofturosi ar fi mesenii 🙂
In principiu, este o supa de legume cu rosii pe care o blenduim bine si pe care o servim cu crutoane facute in casa. Deci nu e mare pozna, cum ar zice bunica mea. Este o supa putin mai aparte, prin felul in care o prezentam si prin consistenta. Asta e tot 🙂 Este eleganta, este savuroasa si este atragatoare mai ales pentru copii, care sunt atrasi de supele crema.
Iata ingredientele necesare pentru 4 portii mari de adult de supa crema de rosii:
- 1 morcov mediu
- 1/2 radacina de telina
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 4 cartofii medii
- 1 ceapa
- 4 rosii medii
- 4 linguri ulei de masline
- busuioc uscat
- busuioc proaspat
- sare si piper
- paine de secara 7-8 felii mari
Mod de preparare pentru supa crema de rosii:
- Fierbem legumele in ordinea timpului de fierbere. Incepem cu radacinoasele, apoi ceapa, apoi cartofii, apoi rosiile.
- Cand toate legumele sunt fierte, stingem focul.
- Bagam blenderul vertical in supa si blenduim fin de tot.
- Adaugam sare, piper, ulei de masline, busuioc uscat.
- Decoram cu busuioc proaspat si adaugam crutoanele alaturi, intr-un bol frumos.
Crutoanele se fac la cuptor, din paine taiata cuburi si rumenita la foc mic 🙂 Optional, puteti sa adaugati verdeturi aromatice uscate peste cuburile de paine cand sunt la cuptor.
Serviti cu incredere o supa delicioasa si gustoasa, super hranitoare si numai buna pentru raceli si stari de slabiciune. Aceasta supa intareste corpul si sufletul 🙂
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!