Dragilor, mancarea asiatica este fascinanta. Incepem de la niste banali taitei cu sos de soia si ajungem la combinatii culinare asiatice de 5 stele. De curand am descoperit o reteta super aratoasa pe blogurile asiatice si m-am decis sa o incerc.
Rezultatul a fost un succes extrem. Copiii mei au mancat cate un bol urias de taitei fiecare 🙂
Iata ce ingrediente am folosit pentru 2 portii generoase:
- 300 de grame de taitei de orez
- 6 linguri de sos de soia
- 2 linguri de unt de arahide
- 2 maini mici de arahide coapte tocate
- 1 varf de lingurita de ghimbir pudra sau putin ghimbir proaspat dat pe razatoare
- 3 linguri mari de seminte de susan
- 1 lingura de sos de chili dulce acrisor
- 2 fire de ceapa verde tocata marunt
- 4 linguri de ulei de susan sau alt ulei de calitate buna
Mai jos aveti un amestec de unt de arahide combinat cu sos de soia. In el puteti adauga si uleiul de susan, ghimbirul pudra, sosul dulce acrisor de chili, arahidele coapte si tocate etc. Apoi sosul rezultat se poate pune peste taiteii fierti si scursi de apa 🙂
Mod de pregatire super simplu pentru cei mai buni taitei asiatici cu sos de soia si unt de arahide:
- Fierbem taiteii de orez conform instructiunilor de pe pachet.
- Dizolvam 2 linguri de unt de arahide in sos de soia, adaugam si sos de chili, ghimbir.
- Tocam ceapa marunt de tot.
- Taiteii fierti se scurg de apa si se pun intr-o tigaie la foc mic.
- Adaugam sosul de soia cu unt de arahide, uleiul de susan, ceapa verde, semintele de susan si lasam totul pe foc timp de 3-4 minute maxim.
- Servim cea mai buna mancare asiatica cu taitei de orez si arahide 🙂
Nu credeam ca taiteii pot face echipa buna cu arahidele dar iata ca se poate si rezultatul chiar a fost un succes.
Va salut cu drag si va mai astept pe blog cu si mai multe idei culinare asiatice!