Este o mancare sanatoasa, de post, 100% vegetala. Nu avem nevoie de prea multe ingrediente pentru a pregati aceasta mancare gustoasa si hranitoare. Va las mai jos lista de ingrediente necesare si modul simplu de pregatire a acestui preparat culinar.
Esential este ca putem folosi orice legume dorim intr-o astfel de tocanita si poate sa fie una picanta, foarte picanta sau deloc picanta 🙂 Voi alegeti cum va pregatiti mancarea si care sunt condimentele pe care alegeti sa mizati pentru a da aroma naturala preparatelor voastre.
Iata ingredientele necesare pentru a pregati aceasta mancare delicioasa:
- 500 grame de ciuperci champignon albe sau brune
- 2 ardei kapia mari
- 1 dovlecel sau 1 zucchini mare
- 5 linguri de ulei de masline
- sare, piper, ardei iute
- oregano uscat, cimbru uscat, busuioc uscat
- 2-3 catei de usturoi pisati marunt
Cum procedam pentru a pregati cea mai simpla tocanita de legume:
- Tocam grosier, in cuburi mari, ciupercile, ardeii si dovlecelul.
- Punem la foc iute toate aceste legume, intr-un ceaun mare, cu ulei, sare, piper, ardei iute.
- Amestecam din cand in cand si lasam legumele sa se innabuse timp de minim 15 minute.
- Spre final, cand ciupercile sunt gata, adaugam usturoi pisat marunt, verdeturi uscate si apoi stingem focul.
- Servim o tocanita delicioasa si sanatoasa pe care toata lumea o va aprecia, chiar si iubitorii de carne si gratare, caci aceasta mancare este deosebit de savuroasa.
Va las cu aceasta reteta si sper sa o incercati, chiar daca o pregatiti cu aceste legume sau poate le modificati sau adaugati si alte legume. Da, poate fi o mancare perfecta pentru perioada de post dar si pentru perioadele in care vrem sa plusam cu retete sanatoase 100% vegetale.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Va mai astept pe blog cu si mai multe retete culinare sanatoase, dietetice, delicioase si rapide!
Va invit sa ma urmariti si pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria