Chiar asa… Ce faci cu ouale ramase de la Pasti? De aruncat clar nu le aruncam. De lasat in frigider nu este o idee minunata pentru ca s-ar putea sa ramana acolo si sa nu mai tenteze pe nimeni.
Am intrebat rudele si prietenii ce fac ei cu ouale ramase de la Pasti si multa lume vrea sa faca mamaliga cu branza si cu oua 🙂 Nu e rea ideea asa ca o veti gasi in topul preparatelor cu oua fierte de mai jos.
Iata ce fac eu cu ouale ramase de la Pasti:
- Oua tocate marunt + mustar – pe paine 🙂
- Oua tocate marunt + branza de vaci + patrunjel verde – pe paine 🙂
- Oua tocate marunt + telemea sarata + marar verde – pe paine 🙂
- Oua umplute – galbenusul se freaca cu branza de vaci si patrunjel si se pune inapoi in albus
- Oua tocate sferturi si adaugate in orice salata
- Oua tocate sferturi si folosite in salata orientala 🙂
- Oua tocate sferturi si servite in ciorba de legume – un deliciu, va garantez
- Oua cu mamaliga si smantana 🙂 Daca aveti si niste branza de burduf, deja e treaba excelenta!
Cam acestea ar fi ideile mele de folosire a acestor oua de Pasti pe care chiar nu ar trebui sa le aruncam, mai ales daca am folosit oua de tara. Eu am cautat sa cumpar oua de tara, de la gaini crescute liber. Asa ca am avut oua foarte sanatoase si proaspete si nici nu ma gandesc sa le arunc.
Vreau sa va incurajez sa folositi ideea mea de a pune oua fierte in ciorba fierbinte, mai ales daca este o ciorba de legume. Oul zdrobit in ciorba de legume este absolut delicios.
Desigur ca cele mai bune oua fierte sunt cele puse sub mamaliga fierbinte, cu branza de burduf langa sau cu telemea rasa pe deasupra. Asta ar spune sotul meu, evident. El este absolut topit dupa mamaliga cu oua si branza. La fel si copiii.
Va doresc multa sanatate si spor in tot ce faceti!
Mai multe retete sanatoase cu legume pot fi descoperite aici.
Va invit sa ma urmariti pe Facebook pe pagina mea Mananca Sanatos cu Maria.