Kısır este o idee simpla si super buna pentru oricand doriti o mancare sanatoasa si hranitoare. Evident, este o mancare tare gustoasa deci nu veti regreta ca ati pregatit-o. Este una dintre cele mai gustoase mancaruri turcesti din lume si se prepara foarte rapid.
Ingrediente necesare pentru Kısır:
- 6 linguri de bulgur normal sau bulgur cu vermicelli (se gasesc toate optiunile la magazine turcesti). Eu am folosit bulgur cu vermicelli.
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1/2 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de pasta de tomate
- sare
- ardei iute tocat marunt sau fulgi de chilly (optional)
- zeama unei lamai
Mod de pregatire pentru cel mai bun Kısır din lume:
- Punem apa la fiert si cand da in clocot o dam deoparte.
- Adaugam bulgurul intr-un castron si adaugam apa fierbinte cat sa acopere tot continutul si inca 1 deget. Deci bulgurul va fi acoperit de apa clocotita cu un deget peste suprafata. Greu de explicat. E ca la bere, sa existe spuma cat 2 degete doar ca noi acoperim cu apa :))
- Lasam bulgurul acoperit cu o farfurie.
- Separat tocam ceapa si patrunjel cat de marunt putem. Ne gandim la toate lucrurile care ne enerveaza si ne gandim ca le facem praf 🙂 Terapie!
- Adaugam usturoi pisat marunt, pasta de tomate, ardei iute sau fulgi de chilli daca dorim si zeama unei lamai.
- Dupa ce bulgurul s-a umflat perfect il adaugam peste amestecul nostru electrizant 🙂
- Amestecam bine si servim cald sau rece 🙂
Garantez ca nu ati mai gustat niciodata asa ceva. Este o mancare super satioasa si de altfel foarte sanatoasa pentru ca nu contine nicio tampenie, doar ingrediente naturale, integrale, super ok pentru toata familia.
Cum se consuma Kısır? E perfect ca garnitura dar merge de minune ca masa de sine statatoare. Ma intreaba prietenele daca e ok ca salata. Adevarul este ca putem consuma Kısır oricum ne dorim 🙂 Merge de minune in numeroase combinatii culinare 🙂
Sa fim sanatosi si ne mai auzim si cu alte preparate turcesti pas cu pas!