Humusul este absolut delicios si una dintre cele mai hranitoare mancaruri din lume. Pasam putin naut fiert cu ulei de masline si deja intelegem ca suntem pe cale sa mancam un preparat culinar cu specific mediteraneana. Leguminoasele (fasolea, nautul, lintea) si uleiul de masline sunt in topul alimentelor cu specific mediteranean.
Iata si reteta mea simpla si rapida de humus cu spanac, un preparat culinar pe care il veti adora.
Ingredientele necesare pentru 2 portii de humus cu spanac pentru 2 adulti:
- o conserva de naut fiert
- o mana de spanac proaspat
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de tahini (pasta de susan)
- sucul unei jumatati de lamai
- sare si piper
- boia de ardei pentru decor (presarati putin)
- 1 lingura de ulei de masline pentru decor
Mod de preparare simplu si rapid pentru cel mai delicios humus cu spanac din lume:
- Desfacem o conserva de naut si aruncam apa din interior. Clatim bine nautul pana cand apa este limpede. Scurgem nautul bine.
- Nautul scurs se pune la blender impreuna cu 4 linguri de ulei de masline, 1 lingura de tahini si sucul unei lamai, sare si piper.
- Mixam bine pana cand nautul devine o pasta cremoasa delicioasa.
- Cand nautul este deja pasta, adaugam spanac crud si mixam bine pana cand obtinem humus verde cremos si delicios.
- Humusul cu spanac se pune intr-un bol sau intr-o farfurie si apoi ne ramane doar sa presaram boia de ardei dulce sau picanta si putin ulei de masline.
- Humusul cu spanac se serveste cu paine sau cu lipie libaneza si este un preparat absolut delicios si super hranitor.
Humusul cu spanac este un preparat super hranitor, bogat in proteine si fibre, antioxidanti si o gama larga de vitamine si minerale. Humusul este un preparat cu specific oriental si foarte asemanator cu fasolea batuta romaneasca.
Sper sa va placa si sa incercati reteta fiindca merita. Va mai astept pe blog cu si mai multe retete culinare sanatoase, dietetice, delicioase si rapide!
Te invit sa ma urmaresti pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria